Bilgisayarcıda çalışmak

variemert

Kilopat
Arkadaşlar selam, lise son sınıf öğrencisiyim ve işe girip çalışmak istiyorum. Tanıdık bir bilgisayarcı var, kendisine soracağım pazartesi eleman arıyor mu diye veya ayak işlerinde yardım ister mi diye. Fakat sormadan önce aklıma takılanlar var, yazılım bilen birisi değilim ve işi kapsam bile ne yapacağımı bilmiyorum. Bir öneriniz, paylaşmak istediğiniz bir tecrübeniz varsa bekliyorum.

Lise son gibi kritik bir dönemde işte çalışmak yerine üniversite sınavına hazırlan, üniversite sınavını atlat sonra işe başla. Sonra keşke sınav çalışsaydım ah işe gitmemeliydim dersin.

Bilgisayarcıdan kastınız mahallede eşya satan, format atan gibi bir yer sanırım. Yazılım bilmelik bir olay yok zaten. En fazla format atıp program yüklüyorsun. Teknik servis gibi bir yer ise bozuk olan/bozulan malların vebali sana kalabilir.

Arkadaşlar yanına girmeyi planladığım abi öyle bakkal diye tabir edilecek kişilerden değil, kendisi seminerlere gidiyor sürekli yazılım ve farklı konularda. Dükkanda her zaman bulunmuyor, yazılım işlerine gidiyor herhalde.
Ek olarak her bilgisayarcı gibi tamir işleriyle de ilgileniyor.

Arkadaşlar yanına girmeyi planladığım abi öyle bakkal diye tabir edilecek kişilerden değil, kendisi seminerlere gidiyor sürekli yazılım ve farklı konularda. Dükkanda her zaman bulunmuyor, yazılım işlerine gidiyor herhalde.
Ek olarak her bilgisayarcı gibi tamir işleriyle de ilgileniyor.
%100 Garantili tamir işlemleri 1000 TL den başlıyor (Ekran kartları için konuşuyorum.) kimse o parayı vermez ucuz ve riskli olan yolları seçerler mal da sende patlar. Çalışırsan da montaj ve ram değişimi dışında şeylere ellememeni öneririm.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı