OKB'den kurtulma

Usta Yi

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
msi mag infinite s3 gaming// intel® core™ i5 13400f//rtx 4060// 1tb nvme ssd
Merhaba arkadaşlar, bu OKB denen illeten nasıl kurtulurum? Gerçekten çok kötü bir şey. Her gün başka bir şey. Geçen sene hacklenmekten inanılmaz korkuyordum ve aklıma geldikçe korkuyordum. Ve sürekli aklıma takılıyordu. Bu sene ise eve hırsız girmesinden çok korkuyorum. Çünkü arada tavandan sesler geliyor ve bazen duvarlardan tak diyor ses geliyor ancak bunlar eskidende vardı. Artık psikoloğa gitmeyi düşünüyorum ama şunu düşünüyorum, psikolog hırsız korkumu vs. nasıl geçirecek ki? Yani korku bir kere var nasıl kırılır ki?

Merhaba arkadaşlar, bu OKB denen illeten nasıl kurtulurum? Gerçekten çok kötü bir şey. Her gün başka bir şey. Geçen sene hacklenmekten inanılmaz korkuyordum ve aklıma geldikçe korkuyordum. Ve sürekli aklıma takılıyordu. Bu sene ise eve hırsız girmesinden çok korkuyorum. Çünkü arada tavandan sesler geliyor ve bazen duvarlardan tak diyor ses geliyor ancak bunlar eskidende vardı. Artık psikoloğa gitmeyi düşünüyorum ama şunu düşünüyorum, psikolog hırsız korkumu vs. nasıl geçirecek ki? Yani korku bir kere var nasıl kırılır ki?
Fazla kafaya takma kendiliginden unutursun zaten keyfine bak.

Bu hastalık aşırı rahatlıktan oluyor. Mesela fiziksel bir acınız olduğunda takıntılarınızı unutuyorsunuz, hayata bir defa geliyorsun kafana takma. Biliyorum çok zor ama yapmak zorundasın hep bu devam mı edecek? @TheShelt 'e katılıyorum insan hayattan artık zevk almıyor. Lütfen kendine bir iyilik yap takma ve hayattan zevk al.

Ek olarak bol bol dışarı çık kafanı dağıtacak şeyler bul. Dışarıda kafan dağılıyor.

seni o kadar iyi anlayabiliyorumki bende'de okb ve anksiyete var çok kötü birşey

Öncelikle mutlaka psikoloğa gitmelisin. Her insanın yaşadığı OKB seviyesi ve yaşadığı deneyim farklı. Yani kimse senin yaşadıklarını anlayamaz. Bunun dışında ülkede OKB gayet normal çünkü her an, her yerde başımıza bir tehlike gelme ihtimali çok yüksek.

Ben de OKB şikayetiyle psikoloğa gittim. Ailece yıllardır ölümle tehdit edildiğimiz için endişelerimin gayet normal olduğunu söyledi. Kendimi sürekli meşgul etmemi, hobiler edinmemi önerdi. Boş kaldığımız an düşünceler, endişeler ve kaygı beyine hücum ediyor.

Ayrıca imkanın varsa yaşadığın şehirden bir süre uzağa gidip, ruhsal olarak kendini yenilemelisin. Günlük rutin ve konfor alanının dışına çıkmazsan zor olur.

Çok kaygılısın, https://www.dr.com.tr/Kitap/Kaygina...ru/Kisisel-Gelisim/urunno=0001721719001kitabı al oku belki kaygılarınla yüzleşmene yardımcı olur.

Aralıklarla yaşadığım zamanlar oluyor. Neredeyse her şeyi denedim ama geçmeyeceğini biliyorum. Film-dizi izlemek, kitap okumak, yüksek sesle şarkılar/müzikler dinlemek, oyun oynamak vs. kafamın içini dolduracak her şeye yönelmeye çalışıyorum. Zaman geçtikçe azalıyor, hatta hiç denecek boyuta iniyor. Ancak herkese göre değişen bir durum. Denemediyseniz de bir deneyin derim veya bir psikoloğa görünün.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı