OKB'den nasıl kurtulunur?

Sizinki geçip gittiyse OKB değildiniz nasıl bir cümle onu anlamadım. İlacın en büyüğü insanın kendisidir. Bu hastalıklara kendini sürükleyende insandır, onlardan çıkıp kurtulacak olanda. Bu forumda yaş kitlesi küçük olduğu için 13-14 yaşında insanlar kendine tanı koymayı çok seviyor. Şurada 10 kişiye sorsan 9 tanesi ya obsesif bozukluk sahibi, ya anksiyete sahibi fakat bilmedikleri bir şey var ki toplumun ağzına sakız olmuş bu hastalıklar ciddi hastalıklar. Google'a yazdığınızda "eğer şunlara sahipseniz anksiyetesiniz" cümlesini her sitede görebilirsiniz fakat zerrrre alakası yok. Obsesif bozukluğu olan bir tanıdığımın %40 engel raporu var. Gözlerinin hareketlerinden bile anlarsınız. DSM 5 isimli kitabın ana konusu zaten ruhsal bozukluklar, içinde obsesif bozukluğun olmasına şaşmamalı değil mi? Ve emin olun, işi gerçek rapora dönüştürecek olursak kendi kendine onca şeyi atlatmış insanlar var ki. Onlardan biri de benim, rahatlama dönemlerimden önce yaşadığım şeylerden dolayı, kafamda yaşadığım sorunlardan dolayı bir psikoloğa gidecek olsaydım 50mg antidepresanla bilinmeyen bir yolculuğa başlardım. Ve o ilaçlar benim günlük hayatıma etki ederdi. Peki ne oldu? Hepsi geçti gitti. Ve karaciğerimi antidepresanla yordum, ne psikolog veya benzeri bir şeyle vakit kaybettim. Bunların hepsi işlevsiz demiyorum fakat insan içinde kendine inanırsa, üstesinden gelemeyeceği bir şey yok.
Şöyle cevap vermek isterim daha rahat anlamanız açısından: Dünyada profesyonel destek almadan yok olan rahatsızlık yok gibi, hatta yok dersek yanlış olmaz. Biraz örnekle gidelim daha rahat anlarsınız. Kanser teşhisi konmuş bir insan kendi kendine ne yaparsa yapsın iyileşebilir mi? Bence iyileşemez. Ama kendini kanser sanan bir insan doğal beslenme, şifalı otlar, dualarla kendini iyileştirdiğini sanabilir. Tüm dünyanın kabul ettiği, Amerikan psikiyatri birliği tarafından hazırlanan DSM de Okb "Hastalık" kabul edilen bir bozukluktur. Kendi kendine geçip gitmez. Tedavi edilmesi gerekir. Eğitiminiz ne bilmiyorum ama "ne psikolog veya benzeri bir şeyle VAKİT KAYBETMEK" gibi bir cümleyi normal bir insandan duyamayız. Şuna çok benziyor "Covid olunca bol bol kekik suyu içtim. Hem ilaç kullanmadım karaciğerimi yormadım hem de doktor veya benzeri bir şeyle vakit harcadım" Ne kadar saçma değil mi.

Son düzenleme:
Şöyle cevap vermek isterim daha rahat anlamanız açısından: Dünyada profesyonel destek almadan yok olan rahatsızlık yok gibi, hatta yok dersek yanlış olmaz. Biraz örnekle gidelim daha rahat anlarsınız. Kanser teşhisi konmuş bir insan kendi kendine ne yaparsa yapsın iyileşebilir mi? Bence iyileşemez. Ama kendini kanser sanan bir insan doğal beslenme, şifalı otlar, dualarla kendini iyileştirdiğini sanabilir. Tüm dünyanın kabul ettiği, Amerikan psikiyatri birliği tarafından hazırlanan DSM de Okb "Hastalık" kabul edilen bir bozukluktur. Kendi kendine geçip gitmez. Tedavi edilmesi gerekir. Eğitiminiz ne bilmiyorum ama "ne psikolog veya benzeri bir şeyle VAKİT KAYBETMEK" gibi bir cümleyi normal bir insandan duyamayız. Şuna çok benziyor "Covid olunca bol bol kekik suyu içtim. Hem ilaç kullanmadım karaciğerimi yormadım hem de doktor veya benzeri bir şeyle vakit harcadım" Ne kadar saçma değil mi.
Üniversitede veya lisede mantık dersi gördünüz mü? Special pleading isimli mantık hatasının içinden geçtiniz. Kanser ve psikoloji apayrı olgu ve hastalıklardır. Aynı öncül içerisinde örnek verilmesi katiyen yanlıştır. Bugün bir gripte insan anatomisine işlenmiş bir hastalıktır, bugün akut enfeksiyonu da neredeyse bütün sağlık kitaplarında detaylarına yer verilen hastalıktır. İlaç almadığı taktirde bu hastalıklardan ölen birini hiç gördünüz mü? Hani şuan desek ki, adam paranoid şizofren ve hiçbir antidepresan veya türevi ilaçlara kendini bulaştırmadan atlatmış. Bu safsata olur. Fakat bahsi geçen DSM'de geçiyor diye yanıp bittiğiniz OKB ve benzeri hastalıkları tamamen kendi kendinize atlatabilirsiniz. Farkında bile olmazsınız bu hastalık süreci içerisinden geçtiğinizden. Size saçma gelebilir fakat bütün akrabalarım bende dahil COVID sürecinde verilen ilaçların hiçbirini tüketmedik, hiçbirini kullanmadık. Kimse herhangi bir zarar görmeden atlattı derken ilaç kullanan kişi 2. haftanın sonlarında hastaneye kaldırıldı. Şimdi bana bunun mantığını açıklayın? Herkesin bünyesi bir değil diyip konunun içinden çıkmazsınız umarım.

Üniversitede veya lisede mantık dersi gördünüz mü? Special pleading isimli mantık hatasının içinden geçtiniz. Kanser ve psikoloji apayrı olgu ve hastalıklardır. Aynı öncül içerisinde örnek verilmesi katiyen yanlıştır. Bugün bir gripte insan anatomisine işlenmiş bir hastalıktır, bugün akut enfeksiyonu da neredeyse bütün sağlık kitaplarında detaylarına yer verilen hastalıktır. İlaç almadığı taktirde bu hastalıklardan ölen birini hiç gördünüz mü? Hani şuan desek ki, adam paranoid şizofren ve hiçbir antidepresan veya türevi ilaçlara kendini bulaştırmadan atlatmış. Bu safsata olur. Fakat bahsi geçen DSM'de geçiyor diye yanıp bittiğiniz OKB ve benzeri hastalıkları tamamen kendi kendinize atlatabilirsiniz. Farkında bile olmazsınız bu hastalık süreci içerisinden geçtiğinizden. Size saçma gelebilir fakat bütün akrabalarım bende dahil COVID sürecinde verilen ilaçların hiçbirini tüketmedik, hiçbirini kullanmadık. Kimse herhangi bir zarar görmeden atlattı derken ilaç kullanan kişi 2. haftanın sonlarında hastaneye kaldırıldı. Şimdi bana bunun mantığını açıklayın? Herkesin bünyesi bir değil diyip konunun içinden çıkmazsınız umarım.
Selamlar. Estafurullah special pleading isimli mantık hatasının şu cümlelerle siz içinden geçtiniz. "Ve o ilaçlar benim günlük hayatıma etki ederdi. Peki ne oldu? Hepsi geçti gitti. Ve karaciğerimi antidepresanla yordum, ne psikolog veya benzeri bir şeyle vakit kaybettim"
Umarım forumda psikiyatrist kullanıcılar vardır da teknik bilgi verebilirler meslekleri ile ilgili. Size bundan sonraki hayatınızda sağlık ve mutluluklar diliyorum.

OKB ne ilaçla ne de ilaçsız tamamen asla geçeceğine inanmadığım hastalıktır illa bir iz bırakır illa da devam eder sadece takıntının seviyesi azalır. 5.sınıftan beri kurtulamadım bu illetten. Sana tavsiyem mutlu olmaya bak mutluyken daha az takıntı yapıyordum özellikle geceleri başlıyor bu takıntı. Psikoloğa veya psikaytriste de para bayma o kadar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı