Okul beni çok zorluyor

Gerçekten şöyle okulları görünce halimize acıyorum, keşke yeteneğe bağlı bir eğitim sistemimiz olsaydı da kimse bu kadar heba olmasaydı. Eğer bir yerden sonra çok bunalırsanız mutlaka destek alın yoksa 12'de hiç çalışamayabilirsiniz.

Yok bunlardan bunalacak bir öğrenci değilim açıkçası, sadece dediğiniz gibi yeteneğe bağlı bir sistemimiz olsaydı ben üniversite sınavında bile karşıma çıkmayacak olan edebiyat konularını ve bunun gibi dersleri görmek zorunda kalmazdım. Ama ne yapalım görmek zorundayız maalesef :(.
 
9.sınıfta sen daha avantajlısın bence o ortalama Anadolu lisesine giden arkadaşın okulunda müfredat yetişmeyecek çünkü yetişse bile hiçbir şey anlamayacak. Kümeler, mantık, problemler hepsi o yıl içerisinde ve ÖSYM'de en çok çıkan sorular onlar. Artık ÖSYM var ve bir yerden sonra zaten o sınav için sosyalleşmekten ödün vereceksin ama 9.sınıf bunun için erken 11.sınıfta çok faydasını göreceğine eminim. Bence bu kadar sıkmalarının diğer sebebi de fen lisesi olması. Zaten normal bir Anadolu lisesinde 8 saat ders ve 2 saat kurs veriyor ama 11 ve 12.sınıflara özel sadece haftanın 5 günü. 9 ve 10.sınıflara haftanın 2 veya 3 günü olur ve çok sıkıştırmazlar kalmaları için.
 
Bunlar daha başlangıç.
Sen bir de 11 12'ye gel o zaman görüceksin zorluğunu.
2 haftada 1 deneme quiz fetişi olan bir hoca her şey de bundan puan vereceğim diyen hocalar gibi.
Sürekli ödev çalışma eve 7 de gelme anca dinlenme.
 
Aynisi bende de.
Bugün deneme olduk ve başım ağrıdığı için bildiğim tum sorulari yanlış yapmışım.
Dün de quiz olduk şansa okulda fulleyen tek kişi benim ve 0 alan bile var.

Biz trigonometriden olduk bugün hoca quiz notlarını saklıyor ama 3 soru yaptım 10 soru içinden 1 soruda gidişat doğru bilmediğimden değil stresten onu da hoca çözerken anladım. Denemeler 15 günde birmiş Türkçeyi yapıyorum matematikten 10 net çıkıyor ve sayısalcıyım şaka gibi. Kısaca arkadaş daha iyi günlerinde.
 
Özel bir meslek lisesinde 11.sınıf okuyorum okul 17:30'da bitiyor ev ile okul arası 35-40 dakika servis ile yani diyebilirim ki lise ortamı alışacaksın.
 
Biz trigonometriden olduk bugün hoca quiz notlarını saklıyor ama 3 soru yaptım bilmediğimden değil stresten onu da hoca çözerken anladım. Denemeler 15 günde birmiş Türkçeyi yapıyorum matematikten 10 net çıkıyor ve sayısalcıyım şaka gibi. Kısaca arkadaş daha iyi günlerinde.

Yani.
Hocalarin bize yardimci olmalari gerekirken illa notla korkutuyorlar. Daha çok telaşa giriyoruz babam öldürücek bu sonuç geldiğinde ne yapacağım bilmiyorum.
 
Mesela ben bilgisayar ile dersi bir güne sıkıştırmıyorum ödevimi erken tamamlıyorum okulda tamamlıyorum eve gelince bilgisayara bakıyorum ama sonraki günler tekrar derse dönüyorum. Hem ders hem oyun veya intranet hayatta yetişmez. Bir de daha verim alıyorum böyle yapınca sakın hem bilgisayar ve ders yapayım deme bildiklerini unutursun ben bilgisayardan kalkıp derse oturuyorum kafam dönüyor, soru bana bakıyor ben soruya.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı