Okul fobisiyle nasıl başa çıkılır?

yasliplanet

Picopat
Katılım
3 Ağustos 2023
Mesajlar
207
Makaleler
1
Merhaba, ben Hakan. 11. sınıfa gidiyorum ve derslerim notlarım gayet iyi. Matematikte 70, biyolojide 90 ve fizikte 60 alıyorum. 8. sınıftan beri okula duzenli gidemiyorum?

İlk bakışta her şey yolunda gibi görünüyor. Notlarım iyi, derslerde başarılıyım ama asıl savaşım okula gitmekle başlıyor. Her gün aynı mücadeleyi yaşamak, kendi içimde bir savaşa dönüşüyor. İlk başlarda her şey yolunda, enerjik ve motive olmuş bir şekilde başlıyorum. Ancak orta dönemlere geldiğimde, birdenbire mutsuzluk kaplıyor içimi.

Benim en büyük düşmanım bilgisayar oyunları. Bir bakıyorum, saatlerce ekran karşısında zaman geçiriyorum ve kendimi bir anda bilgisayar bağımlısı olarak buluyorum. Bu, benim okula gitme isteğimi yok ediyor. Bir gün gitmiyorum, ertesi gün bir bahaneyle yine gitmiyorum. Sonra bir bakıyorum, 4-5 ay geçmiş ve sınıf bitmiş.

Aslında sorunum çok basit gibi görünebilir. Birkaç gün okula gitmemek neden bu kadar büyük bir sorun olabilir ki, değil mi? Ama işte asıl mesele bu değil. Benim için okula gitmek, bir kabusun başlangıcı gibi. Okulun kapısından adımımı attığımda, içimde bir endişe ve stres dalgası başlıyor. Okul fobisi diye bir şey var ve benim bu fobiye sahip olduğumu düşünüyorum.

Okul ve sınavlar... Sadece bu kelimeleri duyduğumda bile midem bulanıyor, kalbim hızla atmaya başlıyor. Bu duygularla nasıl başa çıkacağımı bilemiyorum. Ve işte bu yüzden, her seferinde kaçmayı tercih ediyorum. Kendimi bu endişeden korumak için, kaçıyorum.
 
Bir çok etken olabilir, misal sizi okula gitmeyi iten arkadaş çevreniz , eğlenceli bir ortamınız yoktur sadece ders odaklı gidersiniz bu da sizi geri iter. Aynı şekilde evde durup sürekli bilgisayar oynama isteği ve bağımlılığı sadece okul değil bir çok farklı aktiviteden de geri bırakır.
Onun dışında Aile baskısı gelecek kaygısı gibi konularda olabilir. Yani bir çok etken olabilir ama okul fobisi demek biraz anlamsız kaçar. Yaşın daha çok küçük, bugün bu okul için olur yarın iş hayatın için olur. Okul hayatında bu devamsızlıkların telafisi bir türlü olur ama iş hayatında büyük kayıplar yaşarsın. Bir psikoloğa gitmeni tavsiye ederim.
 
PC'yi tamamen bırak zaten seneye sınavın var, telefonunu da tuşluya çevir. Düzenli ilgileneceğin 2-3 hobi edin tamamdır.

Kafayi yiyecegimi dusunuyorum.

Birçok etken olabilir, misal sizi okula gitmeyi iten arkadaş çevreniz, eğlenceli bir ortamınız yoktur sadece ders odaklı gidersiniz bu da sizi geri iter. Aynı şekilde evde durup sürekli bilgisayar oynama isteği ve bağımlılığı sadece okul değil birçok farklı aktiviteden de geri bırakır.
Onun dışında Aile baskısı gelecek kaygısı gibi konularda olabilir. Yani birçok etken olabilir ama okul fobisi demek biraz anlamsız kaçar. Yaşın daha çok küçük, bugün bu okul için olur yarın iş hayatın için olur. Okul hayatında bu devamsızlıkların telafisi bir türlü olur ama iş hayatında büyük kayıplar yaşarsın. Bir psikoloğa gitmeni tavsiye ederim.

Gittim. Okuldan korkuyor dendi pskiyatrise gonderdi. Ayrica ozel okula gidiyorum durumu biliyorlar yok yazilmiyorum. Hep sene sonu giriyorum tum sinavlara.
 
PC'yi tamamen bırak zaten seneye sınavın var, telefonunu da tuşluya çevir.
Çok iyi tavsiye usta 👍 Sigarayı bırakmak isteyen adam da sigarayı bıraksın değil mi?😂

Destek almak için yanlış yerdesin. Annen baban yok mu? Hiç mi demiyorlar sen okula gitmiyor musun, bilgisayardan kalk diye? Hiç mi umurlarında değilsin? Damızlık hayvan gibi önüne yemek koyup gidiyorlar mı?

Söyle annene babana, psikoloğa gidin. Destek oradan alınır.
 
Aşık ol %100 çözüm.

Hiç yalan konusmiyayim hiç sevgilim olmadi bir kere oldum ama babamin tayini cikti.

Çok iyi tavsiye usta 👍 Sigarayı bırakmak isteyen adam da sigarayı bıraksın değil mi?😂

Destek almak için yanlış yerdesin. Annen baban yok mu? Hiç mi demiyorlar sen okula gitmiyor musun, bilgisayardan kalk diye? Hiç mi umurlarında değilsin? Damızlık hayvan gibi önüne yemek koyup gidiyorlar mı?

Söyle annene babana, psikoloğa gidin. Destek oradan alınır.

Gittim hocam. Dedigim seyleri soyledi ilac kullanman gerek dedi bende kullanmak istemiyorum mecbur kendimizi duzeltmek zorundayiz. Kendimi zorlamaya calisiyorum. Yeni gelismeler var 3 haftadir Discord'a girmiyorum hesabimi kapattim. Ayrica annem babam biliyor durumu.
 
Aga senin ilk kendine sorman gereken soru bence ben bu okulu niye okuyorum ne olacaksın okulun sana ne artısı var veya bir şey katıyor mu. Sana belki okulun az imkanları heves vermiyordur okul zaten çoğu kişi sevmez ama seni özel kılan ne bu konu hakkında bu kadar sıkacak onu düşünmelisin birde 11.sınıfsın çok bir zaman kalmamış en kötü okulda son sene full uyarak bile geçersin ben öyle yaptım genel olarak ve bilgisayardan dolayı bence bu kadar okul nefreti oluşmaz bende eskiden aşırı derece bağımlıydım pc ye ama hani mecburen gidiyordum geliyordum ders dinlemiyorsam da en azından insanlarla tanışıyordum bu artısı oluyordu ve kurduğum iletişim en azından orda tutacak kadardı beni.
 

Geri
Yukarı