Okul vakit kaybı mı?

  • Konuyu başlatan Hof
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 111
  • Görüntüleme 7B
Hani sene de 30.000 sene TL vermediğin liseler hariç.
Devlet lisesinde gayet güzel bir eğitim aldığımı düşünüyorum. Elbette daha da iyi eğitim alabilirdim, fakat konu o değil.
@delvarto, pekala hadi size bir yönden hak veriyorum. Sadece şu sorumu cevaplamanızı istiyorum:
Madem liseler boş değil, millet neden açık liseye geçme çabasında? Bunu açıklar mısın? Nitelikli olarak değerlendirebileceğimiz fen lisesi öğrencileri de yapıyor bunu.
Liseden istediklerini alamadıkları için o yönde kararlar aldıklarını düşünüyorum. Lise herkese uygun olmayabilir fakat bu lisenin boş olduğunu anlamına gelmez. Çoğu olay şahsın kendi içinde, kendiyle yaptığı münakaşada bitiyor. İyi bir puan alarak fen lisesi kazanmıştım. Aramızda da AÖL'e geçmeyi düşünenler vardı fakat çevremdekilerin düşüncesi bu düzene ayak uyduramadıklarını düşündükleri içindi.
 
@kaboom295, açık lise fırsatını değerlendirin efendim. Pişman olmazsınız.
@delvarto, lise insana bir şey katmıyor. Eğitim ve öğretim yönünden de her ikisi de başarısız ne yazık ki.
 
@LordxVader, işte o lisedeki bilgiler de tamamen kişinin çalışmasına bakıyor. Onun dışında YouTube gibi bir kaynak varken artık lise okumak tamamen gereksiz geliyor açıkçası. Millet okula gırgırına gidiyor, okul hocalarının çoğu da niteliksiz. Bir şey bildikleri yok.
Arkadaşlar hocalar çok karmaşık anlatıyor sen zaten bir konuyu biliyorsan çok basit anlatabilmen gerekir hiç bir şey anlamıyorum ben okulda.
 
Okulda 8 ders görüyorsam kesinlikle 3-4 dersi boş geçiyor. Yani anlayacağın okula harcadığımız vaktin yarısı vakit kaybıdır.

Ben lise sonda açığa geçmeyi düşünüyorum.
 
Okul bana göre zaman kaybı gelmesi gitmesi ayrı dert bir de düzgün eğitim alamıyoruz 40 dakika ders varsa 10 dakika verimli geçiyor kimya dersinde falan daha hiç deney yapadık labaratuvar hep dolu kütüphane var kapısı kilitli bir de derler okullara kütüphane açtık diye bu nasıl iş anlamadım ne güzel açık olsa millet alsa kitap okusa olmaz mı🙄
 

Yeni konular

Geri
Yukarı