Okul vakit kaybı mı?

  • Konuyu başlatan Hof
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 111
  • Görüntüleme 7B
Okul bana göre zaman kaybı gelmesi gitmesi ayrı dert bir de düzgün eğitim alamıyoruz 40 dakika ders varsa 10 dakika verimli geçiyor kimya dersinde falan daha hiç deney yapadık labaratuvar hep dolu kütüphane var kapısı kilitli bir de derler okullara kütüphane açtık diye bu nasıl iş anlamadım ne güzel açık olsa millet alsa kitap okusa olmaz mı🙄
Aynı şekilde benim okulumda da kütüphane kitli duruyor, laboratuvar yok (sanırım yapılacak bu sene veya seneye). Mesela kütüphane açık olsa bile okul saatleri içerisinde gidecek vakit bile olmuyor boş ders olsa bile sınıfta olmayan yok yazılıyor.
 
@LordxVader, işte o lisedeki bilgiler de tamamen kişinin çalışmasına bakıyor. Onun dışında YouTube gibi bir kaynak varken artık lise okumak tamamen gereksiz geliyor açıkçası. Millet okula gırgırına gidiyor, okul hocalarının çoğu da niteliksiz. Bir şey bildikleri yok.
Herkes adına konuşmayayım ama şahsen ben YouTube'dan dersi öğrenemiyorum. Sadece okulda öğrendiğimi tekrar etmek amacıyla kullanıyorum. İnsanların okula boşu boşuna gitmesi ve öğretmenlerin alanında kötü olmaları da eğitim sisteminden kaynaklanıyor bence. Çocuk nasıl olsa bu bilgiler bana bir şey kazandırmacak diye düşünürken öğretmenler de yıllarca aynı konuları saatler boyu anlatmaktan, anlatsam da kimse anlamıyor diye düşünmekten mesleklerini sevmiyor.
 
@kaboom295, açık lise fırsatını değerlendirin efendim. Pişman olmazsınız.
@delvarto, lise insana bir şey katmıyor. Eğitim ve öğretim yönünden de her ikisi de başarısız ne yazık ki.
Size katmamış demek ki bu yönde düşünüyorsunuz. Size anlatmaya çalıştığım; genelleme yapmanızın, kesin yargı vermenizin yanlış olduğu. Şahsen bana pek çok şey kattı; hayatım liseden aldığım, öğrendiğim, edindiğim tecrübe ve bilgiler üzerine kurulu.
 

Geri
Yukarı