Okul vakit kaybı mı?

  • Konuyu başlatan Hof
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 111
  • Görüntüleme 8B
Lise de size diksiyon, güzel konuşma saygılı konuşma gibi şeyleri öğretmezler. Son seneleriniz çocuklar iyi değerlendirin en güzel yerler okullardır bu bilgiler çok işe yarayacak. Aynen kardeşim ben mezun olacağım ve üniversite okuyacağım. Oradan sonra da 10 bin TL maaş ile çalışacağım ve mental sağlığım iyi bir şekilde yaşayacağım.
 
@Hof, pekala hadi okul okumadın diyelim. Ne yapmayı düşünüyorsun?
Elime geçen para ile ticaret'e atılırdım büyük ihtimal ki okul okumayacağım demiyorum. Liseyi öyle böyle bitireyim açıktan. Sonra da açık ya da örgünden üniversite bitirirdim. Derslere kafam basmıyor 10 saat boyunca hücre gibi bir yerde tutuyorlar.
Fatih, devam et okuluna. Açık liseye geçince çalışacak birisi gibi durmuyorsun.
Şöyle ki, derslerimi takip ederim. Kendim çalışayım derslerime, okul da 10 saat boyunca boş boş durmaktan iyidir.
 
@LAPSEKİLLİ BIG SMOKE Açık liseye geçersem tüm gün evdeyim sosyal bir ortam yok, gün içinde konuşabileceğin vs. bir arkadaşın yok, okul en azından bir düzene sokuyor gibi geliyor. Okulda dinlediğim konular her ne kadar verimsiz olsa da bir ön bilgi oluyor az da olsa sonrasında kendim çalıştığımda daha kolay oturuyor konu. Her ne kadar bunları saydığım kadar açığa geçme isteği de var içimde. Çok sıkılıyorum okulda aslında ama yine de vereceğim karardan pişman olmaktan korkuyorum.
 
@Hof, o zaman bir şekilde açık liseye geç derim ben. Açık lise hakkında aklına takılan bir soru olursa konu aç beni etiketle. Yardımcı olurum, bilgiliyim.

@kaboom295, hayatını arkadaşların kurtarmayacak. Spor salonu vs. gibi yerlere giderekten de o ortamı tabii ki yapabilirsiniz.
 
Peki size sorayım, neden çoğu büyük iş adamları okulu bırakmış ya da hiç okumamış? Ayrıca okul sizi daha da saygısızlaştırıyor.
 
Merhaba, Size göre okul boş vakit kaybı mı? Yoksa güzel bir şekilde eğitiminizi tamamladığınız bir yer mi?

Okul yararlı bilgiler öğrenmekten daha çok sosyal gelişimini tamamladığın ve devam ettireceğin bir yer bence. Bazen bazı hocalar gelir ve genel kültür popüler kültür anlatır ve öğrenirsin. İşte o zaman seversin okulu. Bol bol sosyalleşemeye çalış o zaman eğleniceksin.
 

Geri
Yukarı