Okula gitmek için motivasyon nasıl kazanılır?

Şuanda bu üslupla konuşuyorsan bunu yapanda okul, sen ailenle babanla oturup 8 saat laf verdin mi, herhangi bir gün? Vermedin, okulda bunu en az 8x8 ay boyunca yapıyorsun, bu da sana üslubunu çizgilerini, saygını kazandırıyor, kelimelerini arttırıyor, akıcı konuşturuyor, insanlarla nasıl kaynaşabileceğini öğretiyor, arkadaş açığa geçse belli ki sürekli yatıcak, nasıl mezun olucak? Çok zor ve asosyalde olucak bu sefer, bir de her gün evde en sonunda bayılacak, düşünsene her gün kalkıyorsun sabahtan akşama kadar pc oynuyorsun yatıyorsun ve bunu 4 yıl boyunca tekrarlıyorsun, 3.aya gelmeden geri okula dönmek istersin, ayrıca açığa geçmesi için 1sene sınıfta kalması gerekir, (eğer 3 yılı geçmiş lisansı yoksa).
Lise bana neredeyse hiç bir şey katmadı liseden mezun oldum ve bir saniye dahi geri bakıp o yeri özlemedim aklıma her geldiğinde okuldan mezun olmuş olmam ve bir daha o hapishane kılığındaki tarz bir yere gitmem gerekmediğinden dolayı hep şükür ettim okul bana herhangi bir sosyal beceri katmadı arkadaşlarımın çok küçük bir kısmını lisede edindim kurduğum güzel arkadaşlıkların neredeyse hepsi lise dışından tanıştığım kişilerdi.

Konu sahibinin açık liseye geçtikten sonra günlerini nasıl değerlendireceğini bilemeyiz.
Artı olarak söylemeliyim ki okul hiçbir şekilde size saygıyı öğretmez, güçsüzü ezmenizi öğretir.
Daha doğru tanımlanamazdı.

Çok fazla ezber konuşuyorsunuz, o kadar basit değil, isteyen yapar, kalıp yargılarınızı aşın artık, günümüzde okumak boş, elin futbolcusu milyonları sayıyor diyorsunuz (genelleme yapıyorum alınma) fakat o futbolcular bile çöplüklerden çıkıyor, birisi istediğinde her şeyi başarır, doğamızda bu var.

Asıl siz ezber konuşuyorsunuz, konu sahibine herhangi bir şekilde okumamasını söylemedim.
İnsan her istediğini başarır bu konu haklısınız ama bunu nasıl başaracağını kişi kendisi seçer.

Açık liseye geçip konu sahibi kendini daha iyi geliştirebilir ve o tür insanlarla uğraşmak zorunda kalmaz.

Çok fazla ezber konuşuyorsunuz, o kadar basit değil, isteyen yapar, kalıp yargılarınızı aşın artık, günümüzde okumak boş, elin futbolcusu milyonları sayıyor diyorsunuz (genelleme yapıyorum alınma) fakat o futbolcular bile çöplüklerden çıkıyor, birisi istediğinde her şeyi başarır, doğamızda bu var.

Okuldan nefret eden biri dersten de nefret eder zaten, açığa geçtikten sonra yaşayacağı muhtemel şeyleri mesajımda özetledim, sen sosyalliğini nasıl geliştirdin sanıyorsun, laptoplu gezgin mantığıyla mı?
Okuldan değil Türkiyedeki okuldan nefret ediyorlar, dersleri seviyorlar ama okuldaki insanları sevmiyorlar.

Ayrıca sizin toplum olarak bahsettiğiniz insanlar kişisel bakımı sıfır olan, ağzından küfür ve sigara eksik olmayan, ders ile alakası olmayan, empati nedir bilmeyen, saygı duymayan birisi ise(Okuldaki insanların %70'i öyle) ben böyle bir toplum içinde bulunmak istemiyorum.

Lise bana neredeyse hiç bir şey katmadı liseden mezun oldum ve bir saniye dahi geri bakıp o yeri özlemedim aklıma her geldiğinde okuldan mezun olmuş olmam ve bir daha o hapishane kılığındaki tarz bir yere gitmem gerekmediğinden dolayı hep şükür ettim okul bana herhangi bir sosyal beceri katmadı arkadaşlarımın çok küçük bir kısmını lisede edindim kurduğum güzel arkadaşlıkların neredeyse hepsi lise dışından tanıştığım kişilerdi.
Bu işin sonu belli, sen düşüncenden çıkmıyorsun, ben düşüncemden çıkmıyorum, yapacak bir şey yok, tartışmak faydasız.

Asıl siz ezber konuşuyorsunuz, konu sahibine herhangi bir şekilde okumamasını söylemedim.
İnsan her istediğini başarır bu konu haklısınız ama bunu nasıl başaracağını kişi kendisi seçer.

Açık liseye geçip konu sahibi kendini daha iyi geliştirebilir ve o tür insanlarla uğraşmak zorunda kalmaz.

Okuldan değil Türkiyedeki okuldan nefret ediyorlar, dersleri seviyorlar ama okuldaki insanları sevmiyorlar.

Ayrıca sizin toplum olarak bahsettiğiniz insanlar kişisel bakımı sıfır olan, ağzından küfür ve sigara eksik olmayan, ders ile alakası olmayan, empati nedir bilmeyen, saygı duymayan birisi ise(Okuldaki insanların %70'i öyle) ben böyle bir toplum içinde bulunmak istemiyorum.
Okulda değil her yerde bulunucaksın o %70 dediğin insanlara, türkiyedesin, 3 adım atarsan 2sinde onları görüceksin, maalesef hayatı açığa alma diye bir şey yok, coğrafya kaderdir.

Bu işin sonu belli, sen düşüncenden çıkmıyorsun, ben düşüncemden çıkmıyorum, yapacak bir şey yok, tartışmak faydasız.

Okulda değil her yerde bulunucaksın o %70 dediğin insanlara, türkiyedesin, 3 adım atarsan 2sinde onları görüceksin, maalesef hayatı açığa alma diye bir şey yok, coğrafya kaderdir.
Hayatı açığa alamam, ama liseyi alabilirim.
1727125171641.png

Daha 9. sınıfa yeni başladım. Sadece ilk hafta 5 gün boyunca gittim onun dışında hep rapor alıp durdum bazen rapor bile almıyorum. Hep bir bahane arıyorum gitmemek için. Okul çok uzak sabah 6 da kalkıp 1 saat boyunca dopdolu otobüste öksüren aksıran insanlarla birlikte neredeyse kucak kucağa okula gitmek koyuyor insana. 30 gün devamsızlık hakkımın içinden geçeceğim bu gidişle ve önümde daha koca bir sene var. Kendime engel olamıyorum okuldan nefret ediyorum. Gitmemek için her şeyi yapabilirim :D

Ailemle aram bu meseleden dolayı çok bozuk. Devamsızlık yapmamam gerektiğinin farkındayım ama engel olamıyorum. Neden bilmiyorum. Her gün sabahın köründe kalkıp okula düzenli şekilde gidebilen insanları çok kıskanıyorum.

Bu arada bu durum sadece okul için geçerli, antrenmana vesaire giderken hiç üşenmeden sıkılmadan giyinip 1 saat yol gidiyorum gecenin körüne kadar antrenman yapıyorum gerekirse ve bu durum bana koymuyor. Ama 10 saat okula gidip bomboş dersler görüp eve geri gelmek çok koyuyor.

Okul için herhangi bir motivasyonum yok okula gitmek için bir sebep bulamıyorum bana kalırsa çok gereksiz geliyor.

Bu durumu nasıl aşabilirim söylerseniz çok sevinirim.

Okumayıp meslek liselerine yönelirim ben olsam.

Daha 9. sınıfa yeni başladım. Sadece ilk hafta 5 gün boyunca gittim onun dışında hep rapor alıp durdum bazen rapor bile almıyorum. Hep bir bahane arıyorum gitmemek için. Okul çok uzak sabah 6 da kalkıp 1 saat boyunca dopdolu otobüste öksüren aksıran insanlarla birlikte neredeyse kucak kucağa okula gitmek koyuyor insana. 30 gün devamsızlık hakkımın içinden geçeceğim bu gidişle ve önümde daha koca bir sene var. Kendime engel olamıyorum okuldan nefret ediyorum. Gitmemek için her şeyi yapabilirim :D

Ailemle aram bu meseleden dolayı çok bozuk. Devamsızlık yapmamam gerektiğinin farkındayım ama engel olamıyorum. Neden bilmiyorum. Her gün sabahın köründe kalkıp okula düzenli şekilde gidebilen insanları çok kıskanıyorum.

Bu arada bu durum sadece okul için geçerli, antrenmana vesaire giderken hiç üşenmeden sıkılmadan giyinip 1 saat yol gidiyorum gecenin körüne kadar antrenman yapıyorum gerekirse ve bu durum bana koymuyor. Ama 10 saat okula gidip bomboş dersler görüp eve geri gelmek çok koyuyor.

Okul için herhangi bir motivasyonum yok okula gitmek için bir sebep bulamıyorum bana kalırsa çok gereksiz geliyor.

Bu durumu nasıl aşabilirim söylerseniz çok sevinirim.
Hayatının bir döneminde gayret göstermeyen fedakarlık yapmayan, hayatının geriye kalan tamamını sıkıntı ve keşke lerle geçirmeye hazırlansın

30 gün değil, 10 gün özürlü, 10 gün özürsüz devamsızlık hakkın var, şöyle düşün, okulu sadece ders olarak görme, oradakiler aslında toplumu oluşturan bireyler, her kafadan insan var, sana toplumu öğreten bir mekandır okul, sosyalleşmeyi öğretir, iletişimini geliştirir, okulu sadece ders olarak görseydim bende açıkçası nefret ederdim, açıyı değiştirmeyi dene, kalıp yargıdan çık.

Nasıl bir okulda veya ortamda eğitim gördüğünüzü bilmiyorum. Okuduğum okul meslek lisesi ve evime otobüsle yaklaşık 40 dakika ile 1 saatlik mesafede. Okul ortamı berbat (kötü bir okul değil ancak ona rağmen durum böyle) Anadolu liselerinde de durum pek farksız değil zaten. Zorunlu eğitim olduğu için okumaya hevesi olmayan da okula gelip zaten bozuk olan ortamı daha da bozuyor ve adamakıllı ders bile işlettirmiyorlar.

Ders olarak dahi göremiyorum okulu böyle bir ortamda. Rastgele bir abi okul çıkışı gelip para isteyebilir ve vermeyince bıçağı takabilir sonuç olarak :D

Mecburen gitmek zorunda olduğum bu yer bu tür insanlar ve bu ucubeler yüzünden hapishane gibi geliyor.

Üstüne bir de zorbalık yapmaya çalışan ucubeler var o konuya hiç gelmiyim :D

Kendimi güvende bile hissedemediğim bu ortamda okumak falan hikaye. Artık okul içi güvenliğinin cezaevlerindeki güvenlik seviyesiyle aynı olduğunu düşünüyorum.
Bu ortamda o bahsettiğiniz kalıp yargıdan çıkmak pek mümkün değil gibi.

Kalk git bomboş bahanelerin var bende 4 sene meslek lisesinde okudum hani milletin yan gözle baktığı bir şey ve ben ilk gittiğimde asosyal biriydim ders esnasında şakasına bıçak sallarken arkadaşının bacağına saplayanmı dersin dezenfektanla oynarken sınıfı yakanmı dersin okul çıkışı kavgalar falan dolu zaten bu ortamda sakin kalamazsın o asosyalliğimden eser kalmamıştı 11. sınıfa gelince her çıkışta trafik polisleri okulda beklerdi hem bize ceza yazmak için hem de kavga olursa yakalamak için kaç defada kavganın içinde kaldım mezun oldum şimdi özlüyorum 😃 dolu anı biriktirdim yüksek ihtimal Anadolu lisesindeki bir çocuğun istemediği şeyler o ortamda kaldığın için eğlenceli anılara dönüşüyor ama okulda bayağı asosyal çocukta vardı ve senin dediğin gibi olmuyordu genellikle olayların öncesi vardı kız meselesidir veya laf atmadır eğer ortam yaparsan emin ol çok eğlenirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı