Okula gitmek istememek normal mi?

• Konuyu başlatan evrN
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 51
  • Görüntüleme 3.381
Dövme şimdi çıkışa 50 kişi bıçakla gelirler falan, hiç gerek yok. Ailenle falan konuş çöz çözülmezse başka okula git.
Dövme olayı gibi bir şey çıkarsa zaten çıkışa bahsettiğiniz gibi 50 kişi olmasa bile bıçaklı elemanlar çağırırlar. Ailem böyle bir şey için okulumu değiştirmeyi pek umursamaz normal karşılıyorlar ancak her şeyin bir sınırı var ve bu sınırlar gittiğim okulda (sınıfta) fazlasıyla aşılıyor.

Madem ailen bu kadar ilgili okula 1 gün gitmemeni bile umursayıp azar ediyorlar neden seni okulu bile bıraktıracak seviyede bezdiren 3-5 çocuğa engel olmaya çalışmıyorlar? Sen mi söylemiyorsun yoksa onların mı umurlarında değil?
Hocam hem ben pek söylemiyorum hemde okulun müdürü bile bezmiş durumda. Şuan özelde okuyorum onunda etkisi olabilir hocalar bile bir şey demiyor. Parasıyla değil mi mantığı üzerinden okula gelip aklı sıra zorbalık yapıyorlar. Sadece zorbalık yapsa yine iyi bunu havalı veya iyi bir şey sanmak ne kadar doğru?

Hocam sadece evde kısıtlanma değil 18'den küçük olduğum için şuan aileme bağlıyım ve soğuk yapmalarını vs. pek çekicek durumda değilim. Dönüp vurmam kendimi savunmaya girer ancak bahsettiğim tayfa zaten 4-5 kişi ve bunlardan içinden sadece 2'si böyle hareketler sergiliyor. Bu 2 kişide benden fiziksel olarak cidden güçlü ve an itibariyle dayak yemem çok olası.

Hocam genelde bu hareketleri yapan arkadaşlar benden fiziksel olarak %50-%60 civarında daha güçlü.
kickboks gibi şeylere yazılırsan ve iyi bir seviyeye gelirsen karşındaki insan isterse hulk olsun, döversin. Tabi limitlerini bilmen gerek ama aradaki fark çok büyük. Gördük hepimiz işte Kaan Kazgan'ın Savaş Cebeci'ye neler yaptığını. Ama lisede özellikle o tip çocuklar sıkıntılıdır. Tamam şimdi döversin ama ne kadar güçlü olursan ol ne kadar teknik bilirsen bil çıkışta 15 kişi bıçaklı gelince yapabileceğin tek şey kaçmak olur. O yüzden tavsiyem gerçekten mecbur olursan kavga et.

Dövme olayı gibi bir şey çıkarsa zaten çıkışa bahsettiğiniz gibi 50 kişi olmasa bile bıçaklı elemanlar çağırırlar. Ailem böyle bir şey için okulumu değiştirmeyi pek umursamaz normal karşılıyorlar ancak her şeyin bir sınırı var ve bu sınırlar gittiğim okulda (sınıfta) fazlasıyla aşılıyor.
Evet, kesinlikle. Bırak dalga geçsinler, bıçaklanmaktan iyidir. He elin armut toplasında demiyorum, hocalara şikayet et, ailenle falan konuş, hocalara söyledin diye seni bıçaklayacak yada dövecek birini tanımıyorum.

kickboks gibi şeylere yazılırsan ve iyi bir seviyeye gelirsen karşındaki insan isterse hulk olsun, döversin. Tabi limitlerini bilmen gerek ama aradaki fark çok büyük. Gördük hepimiz işte Kaan Kazgan'ın Savaş Cebeci'ye neler yaptığını. Ama lisede özellikle o tip çocuklar sıkıntılıdır. Tamam şimdi döversin ama ne kadar güçlü olursan ol ne kadar teknik bilirsen bil çıkışta 15 kişi bıçaklı gelince yapabileceğin tek şey kaçmak olur. O yüzden tavsiyem gerçekten mecbur olursan kavga et.
Evet, yazılmayı düşünüyorum fakat ailem bunu hep erteliyor bu sefer ciddi bir biçimde sporla ilgilenmek istiyorum. Ben ailemden böyle gördüğüm için kavga etmiyorum yoksa benim elimde armut toplamıyor. Karşımdaki bahsettiğim çocuklar Sıfır Bir gibi dizi/filmleri izleyip okula gelip saçma hareketler yapıyorlar. Ben hep işte sınıfın içinde vurursun düşer kafasını sıraya vurur mantığıyla büyüdüm bu yüzden bilerek kavgadan olabildiğince kaçınıyordum ve farkettiğim kadarıyla bu önlem artık öz güven eksikliği yarattı.

Evet, kesinlikle. Bırak dalga geçsinler, bıçaklanmaktan iyidir. He elin armut toplasında demiyorum, hocalara şikayet et, ailenle falan konuş, hocalara söyledin diye seni bıçaklayacak yada dövecek birini tanımıyorum.
Hocalar artık uğraşmıyor her hafta velisi gelsede bir işe yaramıyor gelmesede.

Hocam hem ben pek söylemiyorum hemde okulun müdürü bile bezmiş durumda. Şuan özelde okuyorum onunda etkisi olabilir hocalar bile bir şey demiyor. Parasıyla değil mi mantığı üzerinden okula gelip aklı sıra zorbalık yapıyorlar. Sadece zorbalık yapsa yine iyi bunu havalı veya iyi bir şey sanmak ne kadar doğru?
Özel okul bir de? Para verip dayak mı yiyorsun bir de

Evet ama karşı tarafta para veriyor bu yüzden okul her zaman uzlaşma yoluna gidiyor.

Asla tavsiye etmeyeceğim bir şeydir özel okul seneye devlete geçmek istiyorum. Baktım olmadı çok rahatsız gelmeye başladı aile ile araya mesafe koyup açığa geçip para kazanmaya başlarım.

Evet ama karşı tarafta para veriyor bu yüzden okul her zaman uzlaşma yoluna gidiyor.

Asla tavsiye etmeyeceğim bir şeydir özel okul seneye devlete geçmek istiyorum. Baktım olmadı çok rahatsız gelmeye başladı aile ile araya mesafe koyup açığa geçip para kazanmaya başlarım.
Senin okulun kötü lise hayatım boyunca özel okula gittim hiçbir sıkıntı çekmedim okulunun ve ailenin müdahalesi olmadığı için böyle.

Şimdi ne yaptın? Son durum ne?
Sanırım aynı durumdasın. O seneyi bir şekilde atlattım ama gram zevk almadım bu yazıdan sonra her okula gittiğim gün 2.dersten itibaren kafamı koyup uyumaya başladım. Ailemi ikna edemediğim için bu sene yine aynı okuldayım ve yine aynı insanlar var. Sana tek tavsiyem şu olur sinirini bozanları veya rahatsız olduğun insanları takma. Okulda hiç arkadaşın yoksa okul dışı arkadaş yapmaya çalış bide şuan kaçıncı sınıf olduğunu söylersen sana ona göre tavsiyeler verelim şimdi yanlış yönlendirmek istemem.

Hocam senin biraz özgüven sorunların var gibi. Ya bunu kendin aşmaya çalışacaksın ya da profesyonel kişilerden yardım alacaksın. Hakkını aramayı öğrenmen lazım. Eğer sınıfta ki o vuran kişiler tanımadığın biriyse ne hakla vurabiliyor. Karşılık falan vermeni tavsiye etmiyorum tabi ki de ama bunu dile getirmen lazım. Hakkını araman lazım.
Hocam bu arada 8 ay geçmiş o sene geçti ama sanırım siz haklıymışsınız sınıftaki insanlar sorunlu ancak benimde özgüven problemlerim varmış. Şuan özgüven problemlerimi nasıl çözebilirim veya kendimi nasıl daha iyi ifade edebilirim diye düşünüyorum.

Sanırım aynı durumdasın. O seneyi bir şekilde atlattım ama gram zevk almadım bu yazıdan sonra her okula gittiğim gün 2.dersten itibaren kafamı koyup uyumaya başladım. Ailemi ikna edemediğim için bu sene yine aynı okuldayım ve yine aynı insanlar var. Sana tek tavsiyem şu olur sinirini bozanları veya rahatsız olduğun insanları takma. Okulda hiç arkadaşın yoksa okul dışı arkadaş yapmaya çalış bide şuan kaçıncı sınıf olduğunu söylersen sana ona göre tavsiyeler verelim şimdi yanlış yönlendirmek istemem.
Hocam herhangi bir dövüş sporuna yazıldınız mı merak ettim?
Bu arada çok iyi yapmışsınız, sorun ile barışmış, onun ile beraber yaşamayı öğrenmişsiniz. O da bir seçenek 👌🤞

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı