Okula gitmek istemiyorum

  • Konuyu başlatan trolololo
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 53
  • Görüntüleme 8B
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Farid katılıyorum dostum. Artık zevkle kavga bile edemiyorsun. İnsanlık ölüyor be. Neyse konuya dönersek bence en mantıklı olay rehber hocanla konuşman olur. Veya ailen gelsin belki rehber hocan seni çok fazla takmaz ama ailen varken ciddi bir şey olduğunu anlar. Olmadı sınıfı değiştir. Olmadı salla gitsin :D Koy kafayı gerisi gelir zaten allah ne verdiyse :D
 
Bence de ona ses çıkarmadığın için daha çok üstüne geliyor olabilir. Onu görmezden gel. Eğer abartırsa çek kenara açık açık "Senin amacın, ne yapmaya çalışıyorsun?" tarzı şeyler söyle. İş kavga boyutuna gelmemeli bence.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ağzına patlat birtane yumruk. Geçen bir çocuğun ayağını çatlattım nasıl oldu anlamadım vurdum dövüştük. Geride çekip gitti.
 
Bence kavgayla daha da sataşabilir. En iyisi öğretmenlere, idareye söylemek. Sınıf değiştirirsen en azından derslerde rahat olursun, dersleri rahatça dinlersin. Sınıfı da geçersin, üniversite sınavına da hazırlanıp kazanırsın. Ama öbür türlü ikiniz aynı sınıftayken dersi dinletmez, elinden geleni yapar. Kavga edersen iyice fazla sataşmaya başlar. Ben de aynı senin gibiyim sanıyorum. Allah'a şükür şu ana kadar çok büyük bir problemle karşılaşmadım ve bana musallat olmadı kimse. Gerçi 8. sınıfta birisi vardı tüm okulda herkesten haraç filan istiyordu ama ben zaten gariban olduğumdan para filan getirmediğimden öyle böyle atlattık o günleri.
 
Lise 2. sınıftayken benimle tek bir kişi değil 5-6 kişilik bir grup uğraşıyordu. Her yaptığım şeyle dalga geçiyorlardı. Yeni ameliyat olmuştum o zamanlar. Çok üzülüyordum ancak hiç konuşmuyordum onlarla. Sana tavsiyem sınıfını değiştir. Kavga falan uğraşma. İnsanların gözünde kavga eden bir insan eksi puan alır. Sana tavsiyem hiç bulaşma uyma bile ben bu şekilde yaptım hiç bir şekilde cevap vermedim. Sonra havladılar havladılar sustular. Şimdi üniversiteye gidiyorum ve çevrem daha iyi.
 
Bak arkadaşım senin anlattığın durumu ben İlk okulda yaşadım ve o zamanlar neyin ne olduğunu bilmiyordum tabi. Beni çok hor gördüler ittiler, küçük düşürdüler, alay ettiler ve ben ses çıkarmazdım. Sonra ben onları zekam ile yendim konustuklarının yaptıklarının onlara yapıldığında tepkilerinin ne olacağını söylemelerini istedim. Size ne kötülüğüm oluyorda bana bunları yapıyorsunuz diye sordum, benim kimseye zararım olmazdı ve onlar kendini güçlü kızlara hava atan tipik sert erkek havalarındaydı ben yaptıkları hataları yüzlerine vurdum. Sana diyeceğim şey kendini ezdirme arkadaşım kimseye ben sana git kavga et demem ama gerektiğindede kendini savunmasını bil dayak yiyeceğini bilsende dahi ezdirme kendini karşılığını ver sende. 2-3 çapulcu içinde asla hayatınla oynama okulu bırakma gibi bir düşünceyi sil kafandan onlar için geleceğini silmek değermi sence?. Arkadaş çevreni iyi kur sen iyi ol onlarada iyiyi teşvik etmeye çalış yada yakınlarında fazla durma sende görme onları, ailenlede konusamazsın bu konuyu çekinirsin erkeksik sonuçta ama sana özetle diyeceğim konu arkadaşlarının sana yaptığı kötülükleri haketmediğini anlat.
 
Yaşca benden büyüksün ama sana tavsiyem. Kesinlikle ilk yumruğu sen atma. Ceza alacak olan o olmuş olur. Ayrıca okulda en büyük sınıflardan birini bul, duyarlı birini. Durumu anlat belki yardımcı olurlar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kafanı takma uyar ve konuşma. Yine devam ederse sert bir şekilde uyar. Yine olmaz ise git hocaların ile konuş. Hocalara söyledi derse git müdür yardımcısına söyle yine olmaz ise şikayet et. Sen ses çıkarmadıkça bundan faydalanıyor. Hakkını ara. Hocalar ile görüş olmaz ise ailen ile birlikte okula gidip müdür yardımcıları ile görüş. Dövmek falan çözüm değil bence bende yaptım bunları bende dövdüm ama hiç bir şeye fayda olmadı bir yararını görmedim. Yine karar sana ait.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı