Okula gitmeyi kim uydurmuş?

Kapitalizm inek ve koyun insanlar istiyor.
İnsanlara aşırı yükleniliyor ve sorgulama çağında sadece onların dayattığı bilgileri kavramak dışında hiçbir şeyin olmuyor. Sorgulama çağı geçtikten sonra da elinde yapacak hiçbir şey kalmıyor. Sadece olanları kabul ediyorsun ve bir sonraki nesile aktarıyorsun.
Bir çocuk doğarken bile dahidir, sadece okuma yazma ve orta seviye matematik yeterlidir.

O kadar okuduğun fizik, kimya vs dersler ileride hiçbir işine yaramıyor. Çünkü senin ilgi alanın değil, sadece bir okulda 3-4 kişiye yarıyor o da öğretmen oluyor. E peki öğretmen bunu öğrendi ne oldu? Hiçbir işine yaramadı. Hiçbir kimsenin işine yaramıyan bilgiler havada uçuşuyor.

Bilimle din birbirine tersken dersini görünüyorsun. Kendi diline zaman ayıramazken farklı dilleri dayatıyorlar. İçinde bulunduğunuz sistemin zerre refah seviyesi yoktur.


Arada nadir bilim insanları çıkıyor, şükür diyorsun. Nasıl çıktı bu sistemin içinden? Bakıyorsun çıkan kişilerin bile arkasında bu düzeni kuran düzenbazlar var.
Kimse bilim adamı da olmuyor, bilim adamı yaratıyorlar.

Bu söylediklerim genellemedir, arada tek tük işine yarıyanlar olacaktır ama çoğu kişinin bu sistemi kaldıracak gücü yok.
İnsanlar robot değil, mutlulukla ayakta duran canlılardır. Kendilerine zaman ayıracak vakitleri olmalıdır.
 
Gerçeklerin farkına varın diyorsun, okula ne gerek var diyorsun. Anlamadım seni.
Bana yazanların hepsi şu anda karşıma çıksa hayatta İrtifa abi diye seslenir. Bakıyorum profilinize 15-18 yaş arasındasınız. Bi hayata atılın görün. Gerçeklerim farkına varın. Bi tabir var hani "G*tün rahata alışması." sizdekide bu durum galiba
 
Sistem kölesi olmak için, Üniversiteler falan direk iş yeri, ortalama bir mezuniyet için bile 6-8 sene Üniversite okuman gerekiyor, ondan sonra uzun bir süre elinde diplomayla işsiz işsiz geziyorsun. Üniversiteyi 4 yılda bitirip, iş bulup yaşam kuracağını düşünen arkadaşlar var, şaka gibi. Bu işin önlisansı, yüksek lisnası, doktorası vb bir sürü şeyi var, şu an çalışmasına rağmen eğitimine devam edenlerde var. Bu sistemin kazananı olmaz, kaybedenleri ve devam edenleri olur sadece. Şu anda bu ülkede mal varlık babadan oğula aktarılır bu kadar basit. Kendi yetenek alanınızı bulun ve sadece ona odaklanıp oradan bir hayat yürütmeye çalışın. E-Sporculuk, Yayıncılık, Influencer, Entertainment bunlar şu anki aşırı zeki olmayan gençlerimizin sayılı kurtuluş yollarından.
 
2 Milyon kişi sınava giriyor 200 bin kişi adam akıllı bir şey oluyor. Bu sayı her sene artıyor. Nerde patlayacak bu balon 3 milyon kişi sınava girse öbür sene ne olacaksınız. En azından hayat temelim okumak olmadı günde 10 saat değil 1 saat harcadım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem kölesi olmak için, Üniversiteler falan direk iş yeri, ortalama bir mezuniyet için bile 6-8 sene Üniversite okuman gerekiyor, ondan sonra uzun bir süre elinde diplomayla işsiz işsiz geziyorsun. Bu sistemin kazananı olmaz, kaybedenleri ve devam edenleri olur sadece. Şu anda bu ülkede mal varlık babadan oğula aktarılır bu kadar basit. Kendi yetenek alanınızı bulun ve sadece ona odaklanıp oradan bir hayat yürütmeye çalışın. E-Sporculuk, Yayıncılık, Influencer, Entertainment bunlar şu anki aşırı zeki olmayan gençlerimizin sayılı kurtuluş yollarından.
Haklısınız ama şimdi ki nesil z kuşağı dediğimiz kuşak. Çoğu oturduğum yerden zengin olayım, para kazanayım diyor. Para kazanamayınca işsizim diye sisteme laf atıyor. Çabalamak lazım. Adam kendini geliştirme noktasını düşünmüyor. Mezun oldum iş ayağıma gelsin. Öyle bir dünya yok. Çabalayacaksın. Çoğu gençler bu düşüncede.
 
Haklısınız ama şimdi ki nesil z kuşağı dediğimiz kuşak. Çoğu oturduğum yerden zengin olayım, para kazanayım diyor. Para kazanamayınca işsizim diye sisteme laf atıyor. Çabalamak lazım. Adam kendini geliştirme noktasını düşünmüyor. Mezun oldum iş ayağıma gelsin. Öyle bir dünya yok. Çabalayacaksın. Çoğu gençler bu düşüncede.
Bunun istisnası da çok fazla iki üniversite bitirip iş bulamayanlar da var. Bunların çoğu da bir yolunu bulup terk ediyor ülkeyi zaten.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı