Abi ben senden yaşça küçüğüm belgem vs. mesleğim var. Ama aileme anlatamıyorum. Okul okuyanı ermiş zannediyorlar. Halbuki ben şu yaşımda Allah'a şükür üniversite'den yeni mezun olmuş adamdan fazla kazancam inşallah. Eskiden okuyan bir şey oluyordu ya o yüzden aynı devir zannediyorlar.
Aynen öyle devir değişti piyasa okumuş işsizlerle dolu. Eskiden okumuş ve ortada kalmış 1 adam göremezlerdi. Eskiden okumuş adam asgarinin bilmem kaç katını alırdı...
Bak okurum iyi okullara giderim çabalarım diyorsan oku. Ucunda yurt dışı var kariyer var. Ama yok okumak için okurum mezun olurum diyorsan işin zor senin gibi milyonlar var. Belli okullara gitmedikçe, eğitime ve gelişimine özen göstermedikçe çok bir halt olmuyor. En basitinden İngilizce bilmemek konuşamamak dil kurslari veya Erasmus yapmak bunlara para lazım, her aile çocuğum okusun der ama o eğitimi veremez. Sonuç İngilizce dahi bilmeyen universite mezunları, matematik bilmeyen, Türkçe dahi bilmeyen insanlarımız var. Ne düzgün eğitim veriliyor, ne de düzgün eğitime ulaşabilme imkanımız var.
15 yıl geçmişe gitsem ya hayvan gibi ders çalışırdım ya da hiç çalışmaz direk iş kovalar kişisel gelişim kafasına girerdim. İş tarafi bana daha mantikli geliyor, git şu an 30k maaş al. Spora yazil, dil eğitimi al, her ay altın olarak birikim yap 5 yıl sonra bam başka bir insan oluyorsun. Altında araba oluyor...