Okulda "ingilizce" öğrenebilen var mı ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Katılım
27 Ocak 2012
Mesajlar
14.310
Makaleler
34
Çözümler
41
Yer
İstanbul/Üsküdar
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Active Directory - Security Uzmanı
Profil Kapağı
1522600635
Arkadaşlar 10 senedir okuyorum hala İngilizce denilen şeyi öğrenemedim. Kağıtlardaki boşlukları takır takır dolduruyorum ama konuşamıyorum.
Sorun bende mi :D Sizler öğrenebiliyor musunuz ?

Turist'in teki otobüste, "Topkapı sarayına nasıl gideriz" sorunu sorduğunda anlıyorsun doğal olarak ama cevap veremiyorsun.
Ben buranın yabancısıyım ayaklarına yatıyorsun mecburen.

Ben Topkapı nerede tarif edemeyecek miyim :D

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Okuldan İngilizce öğrenemedim sende öğrenemezsin. Kendimi sürekli geliştirdim İngilizce kaynaklardan ve 2 kez de yurtdışına çıkınca konuşmaya başladım akıcı olarak hele o okuldaki İngilizce ile yurt dışında konuşmaya çalışırsan rezil olursun. Sürekli aynı konu geçmiş zaman, gelecek zaman, şimdiki zaman yahu bunlardan başka şey yok mu İngilizce de anlamadım hiç sonra araştırdım meğer bunlar sadece temel kendini geliştirmezsen bir şey anlamıyorsun.
 
Biraz istemekle alakalı bir durum. İlk ve ortaokulda cidden vakit kaybı İngilizce dersleri. Çünkü öğrettikleri şey basit gramer ve resimdeki kelimenin İngilizcesini 4 şık arasından seçmek. Ama şu an lisedeyim ve Oxford'un kaynak kitapları ve hocaların hazırladığı worksheet'lerle ciddi ciddi işliyoruz dersleri. Ama hâlâ yetersiz çünkü 4 saat İngilizce. Bu yüzden okuldan öğrendiklerim yetmiyor. İnternette dolaşırken İngilizce metinler okumaya çalışıyorum, yani bir problem varsa mesela İngilizce olarak aratıp yabancı forumları kullanıyorum. İngilizce kitap okuma ödevlerimiz de oluyor okulda, o da çok yararlı. Ama bunlar yazılı dili geliştirmek için. Bol bol pratik yapmak lazım konuşmayı ve anlamayı geliştirmek için. Bütün filmleri, dizileri orijinal dilinde Türkçe altyazılı (dizileri bazen İng. altyazılı) izliyorum kulak dolgunluğu için. Garip bir şekilde dinlediğimi anlamam konuşmamdan daha zayıf. Anlıyorum ama konuşamıyorum derler ya, ben konuşuyorum ama bazen konuşanı anlamıyorum :) Okuldaki İngilizce derslerinde bazen İngilizce konuşuyoruz (bir diğer öğretmen ceza koymuştu Türkçe konuşmamamız için) orda çok rahat anlayıp konuşuyorum ama dizilerde filmlerde olmuyor şimdilik. Bu da sinirimi bozuyor.

Neyse sonuç olarak ilgiyle ilgili bir şey. Sınıf arkadaşlarımın bazılarının umrunda değil mesela, sınavdan sınava kelimelerin Türkçelerini karşılarına yazıp ezberlemeye çalışırlar, mantığını anlamadan "x dediğinde yanına y koyacağız" gibi ezber yaparlar. Ama ben ve birkaç tane ilgili arkadaş İngilizce dil bilgisini bildiğimiz kadarıyla tartışırız bile :) Yok Amerikalılar şöyle der, İngilizler şöyle diye...

Lisede iki yılım kaldı, lise bittiğinde çok düzgün bir İngilizceye sahip olmak istiyorum ama lanet olası üniversite sınavları çıkacak karşıma. Haftada 4 saat ders kime yeterse bir de...
 
İnsanın içinde olacak. Okulda bir şey öğretmezler adama. Hoca dersi anlatır geçer. Sen eve gelince hiç İngilizce bir dizi izledin mi, bir şey yaptın mı?

Tamam, ülkede YDS diye bir dil sınavı var tamamen yazmaya yönelik ama sen kendini geliştirmedikten sonra bir şey öğrenemezsin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ingilizcenin temelini okuldan, temelden sonraki kısmı ise oyunlardan öğrendim. Bolca oyun oynayın, dediklerini anlamaya çalışın. Sürekli ingilizce diziler seyredin. Altyazısından cümle çıkartın. Böyle böyle ingilizceyi sökersiniz. Ben söktüm. Şimdi Rusça'ya başladım.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı