Okulda kavga etmek

11. Sınıfsa kaynaştırma öğrencisi değildir muhtemelen. Disiplin vs sırasında tutanak tutulacaktır, bunları o tutanağa da yazacaksın. Olay sıcakken okul yönetimiyle ve o dersin hocasıyla konuşacaksın. Çocuk derste kavga ediyor diyorsun, bu hocayı da kapsayan bir durum olduğu için sessiz kalamazlar. Çocuk akıllanmazsa uzaklaştırılabilir veya okul değiştirmek zorunda kalabilir.

Bak okul içi kavga ailene kadar herkesi ilgilendirir, zaten sen suçlu değilsin karşıdakş tip kendini belli ediyor ben kendinş savunmuşsun fazla ceza almazson en fazla 2 gün uzaklaştırma yersin veya 2 gün izin verirler kafanı toparlamak için. Bu tiplere bulaşmamak en iyisi kendileri bile ne yaptıklarını bilmiyor hepsininde sonları aynı.

Son zamanlarda ortaokul ve özellikle lisede böyle kavgalar çokça gözüme çarpmaya başladı ya da ben yanılsama yaşıyorum. Saçma sapan lise dizileri, mafya dizileri vesaire derken başka etkenlerin de mutlaka etkisi olmakla beraber bu olayların yaşaması üzücü. Konuya gelecek olursak bu mevzunun ders sırasında yaşandığını söylemişsin. Arkadaşların taraf tutsa olayları yaşandığı gibi anlatmasa veyahut hiç işe bulaşmamak için sesini çıkarmasa bile öğretmeninin bu davranışları gerçekleştireceğini hiç sanmıyorum. Öğretmenin olayı başlatan kişinin kim olduğunu biliyor daha da önemlisi birinci elden tanık olan kişi aynı zamanda. Bu durum kendi savunman ile birleşince senin adına pek sorun çıkacağını düşünmüyorum açıkçası. Sorun çıkarsa, olay ciddileşirse konu ile ilgili detay bilgileri bilen arkadaşlar zaten yorumlarını yapmış olur. Geçmiş olsun.

Dostum okul müdürüne bize anlattığın gibi olayı anlatıyorsun. Bizi sürekli rahatsız ediyor bir şeyler fırlatıyor ve küfür ediyor. Daha sonrasında biz bu arkadaşa cevap verdiğimizde bize saldırıyor. Biz de kendimizi savunmak zorunda kalıyoruz. Eğer bu arkadaş bizi fiziksel ve sözlü olarak taciz etmeye devam ederse ben de hakkımı güç kullanarak savunmak zorundayım. Aksi halde o bize fiziksel temasta bulunuyor. Eğer bu konuda disiplin gibi bir ceza alırsam MEB'den müfettiş talep edeceğim, diyeceksin. Olay burada bitecek. Kimse okulun ağa babası değil, sizlerin de kendinize ait haklarınız var. İş bu kadar basit. Büyük ihtimal lisedesin ve o bahsettiğin çocuk ilgisiz büyümüş ruh sağlığı sorunlu olan ve ilgisizlikten hırçınlaşmış bir ergen. Çocuğun kendiliğinden düzelmesini beklemeyin yukarıda yazdığım gibi müdürünüze durumu bildirin. Kafasına göre sizi disipline gönderemez, yok öyle bir dünya. En ufak baskı hissederseniz hemen müfettiş talep edin durumu anlatın. Başta müdür olmak üzere süt dökmüş kediye döner seni disiplinle tehdit eden herkes.

Aynısını yapacağım hocam çok sağ olun. Boşu boşuna sicilimi kirletmek istemiyorum.

Son zamanlarda ortaokul ve özellikle lisede böyle kavgalar çokça gözüme çarpmaya başladı ya da ben yanılsama yaşıyorum. Saçma sapan lise dizileri, mafya dizileri vesaire derken başka etkenlerin de mutlaka etkisi olmakla beraber bu olayların yaşaması üzücü. Konuya gelecek olursak bu mevzunun ders sırasında yaşandığını söylemişsin. Arkadaşların taraf tutsa olayları yaşandığı gibi anlatmasa veyahut hiç işe bulaşmamak için sesini çıkarmasa bile öğretmeninin bu davranışları gerçekleştireceğini hiç sanmıyorum. Öğretmenin olayı başlatan kişinin kim olduğunu biliyor daha da önemlisi birinci elden tanık olan kişi aynı zamanda. Bu durum kendi savunman ile birleşince senin adına pek sorun çıkacağını düşünmüyorum açıkçası. Sorun çıkarsa, olay ciddileşirse konuyu bilen arkadaşlar zaten yorumlarını yapmış olur. Geçmiş olsun.

Sebebi mafya dizilerinden çok ülkenin kötü gidişatı. Ailede ekonomik sıkıntı yaşanıyorsa kimse mutlu değildir. Bunu da okula yansıtıyor herhalde çocuk.

Son zamanlarda ortaokul ve özellikle lisede böyle kavgalar çokça gözüme çarpmaya başladı ya da ben yanılsama yaşıyorum. Saçma sapan lise dizileri, mafya dizileri vesaire derken başka etkenlerin de mutlaka etkisi olmakla beraber bu olayların yaşaması üzücü. Konuya gelecek olursak bu mevzunun ders sırasında yaşandığını söylemişsin. Arkadaşların taraf tutsa olayları yaşandığı gibi anlatmasa veyahut hiç işe bulaşmamak için sesini çıkarmasa bile öğretmeninin bu davranışları gerçekleştireceğini hiç sanmıyorum. Öğretmenin olayı başlatan kişinin kim olduğunu biliyor daha da önemlisi birinci elden tanık olan kişi aynı zamanda. Bu durum kendi savunman ile birleşince senin adına pek sorun çıkacağını düşünmüyorum açıkçası. Sorun çıkarsa, olay ciddileşirse konu ile ilgili detay bilgileri bilen arkadaşlar zaten yorumlarını yapmış olur. Geçmiş olsun.

Yukarıdaki hocamın belirtmiş olduğu gibi eğer sicilime işleyecek bir ceza alırsam direkt MEB'e başvuracağım. Sırf dayak yememek için kendimi savunduğumdan ceza almak istemem.

İlk olarak olayın başından başlayayım. Bu bizim sınıfımızdaki X adlı çocuk sınıfta devamlı birilerine kağıt atıp insanları sinir ediyor. Birkaç defa bana attı onu düzgünce uyardım fakat fayda etmedi. Bugün teneffüste ise arkadaşımın kafasına su şişesi fırlatmış uyurken. Arkadaşımla o sıra tartıştılar ve o dakikadan sonra çocuk devamlı bizim sıraya dik dik bakmaya başladı. Son derste ise çocuk bana kitlenmiş sadece bana bakıyordu. Ben arkamı dönüp onunla göz göze geldim o sıra atarlı atarlı konuşup küfür etti. Sonra ders esnasında bildiğin ayağa kalkıp masaları tekmeledi benim boğazımı sıktı. Tam o sıra o bana vuracakken ben onun gözüne patlattım. Çocuk sendeledi falan biraz boğuşma yaşadık. Olayın sonrasında diğer sınıflardan hocalar geldi çocuk hala devamlı sıraları tekmeliyor saçma sapan bir ton hareket sınıftakiler onu tutmaya çalışıyor. Sonrasında hoca beni aşağıya indirdi müdürün yanına gittik velim falan geldi klasik disipline gideceksiniz falan dedi. Sizce bu olayın sonu nereye çıkar? İşin tuhaf yanı ben bu çocukla düzgünce anlaşıyordum kendi kendine bana sinirlenip ders esnasında boğazımı sıktı. Onun tuhaf hareketleri yüzünden ben disiplinlik oldum.
İlk yumruğu attığın için suçlusun. Sicilin yandı muhtemelen geçmiş olsun.

Aynısını yapacağım hocam çok sağ olun. Boşu boşuna sicilimi kirletmek istemiyorum.
Büyük ihtimal disiplin vs. sözde kalacak. Genelde göz korkutmak için yaparlar bunu. Fakat işler gerçekten ciddiye binerse müdürler genelde böyle karşı çıkışlara ses yükselterek ve tehditleri arttırarak karşılık verirler.
Müfettiş talep etme hakkın var. Kesinlikle korkma, çekinme. Açık açık müdürüne aleyhimde alınacak karar olursa bütün olayı MEB'e taşıyacağım ve müfettiş talep edeceğim de. O anlık baskı ile sakın geri adım atma.

11. sınıfsa kaynaştırma öğrencisi değildir muhtemelen. Disiplin vs sırasında tutanak tutulacaktır, bunları o tutanağa da yazacaksın. Olay sıcakken okul yönetimiyle ve o dersin hocasıyla konuşacaksın. Çocuk derste kavga ediyor diyorsun, bu hocayı da kapsayan bir durum olduğu için sessiz kalamazlar. Çocuk akıllanmazsa uzaklaştırılabilir veya okul değiştirmek zorunda kalabilir.

Yarın muhtemelen bizi rehberlik hocası çağıracak son ders ve son dakikalarda olduğu için rehberliğe zaman kalmadı çağırmadılar. Yarın düzgün bir şekilde benimle beraber mağdur olan arkadaşımla olayı tekrardan anlatacağım. Fikirlerin için teşekkür ederim hocam.

Büyük ihtimal disiplin vs. sözde kalacak. Genelde göz korkutmak için yaparlar bunu. Fakat işler gerçekten ciddiye binerse müdürler genelde böyle karşı çıkışlara ses yükselterek ve tehditleri arttırarak karşılık verirler.
Müfettiş talep etme hakkın var. Kesinlikle korkma, çekinme. Açık açık müdürüne aleyhimde alınacak karar olursa bütün olayı MEB'e taşıyacağım ve müfettiş talep edeceğim de. O anlık baskı ile sakın geri adım atma.
Hayır hocam hakkımı çok şükür bu zamana kadar savundum şimdide asla çekilmem.Eğer sicilime işleyecek bir ceza alırsam hiç çekinmem zaten.Ben geleceğim için şu anda gençliğimi veriyorum bir tane it kopuk öğrenci için hayatımı mahvedemem.

İlk yumruğu attığın için suçlusun. Sicilin yandı muhtemelen geçmiş olsun.

Bana ettiği küfürler, boğazımı sıkması, derste kargaşa yaratması, öğrencilere saldırması bunlar ne olacak peki?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı