Okulda öğrendiklerimiz ne işe yarayacak?

Sadece üniversite sınavında işe yarıyor ve iyi yerlere geliyorsun ama 4 işlem her yerde işine yarar

Okulda öğrendiklerin gerçek hayatta karşına çıkmayacak. Hem okumayıp ne yapacaksın ki? Bu ülkede milyonlarca öğrenci var, hepsi de önüne ne koyuluyorsa onu ezberliyor. Bunu neden öğreniyoruz, hayatımızın neresinde karşımıza çıkacak diye düşünürlerse işsiz kalacaklarını ve hayatlarının geri kalanında piramidin altında olacaklarını biliyorlar! Keşke okul gerçekten faydalı bilgilerin verildiği bir yer olsa. (örneğin ahlaki bilgiler, hayatımızın geri kalanında nelerle karşılaşabileceğimiz, vatandaşlık haklarımız vb) günümüz şartlarında okul okumadan düzgün bir yere gelmek ve asgari ücretten kurtulmak çok ama çok zor...

Son düzenleme:
İyi, güzel de. O zaman niye öğreniyoruz?
12. sınıfız, coğrafyada bir konuya denk geldim. Daha doğrusu bir grafiğe. Gelişmiş ülkelerde ortalama eğitim süresi, gelişmemiş ülkelere nazaran daha uzun. Gelişmemiş ülkelerde ortalama eğitim süresi 8 sene kadar, bizde ise lise de zorunlu olduğu için ortalama 11-12 sene. Yani eğitim süresi uzun tutularak dünya indeksinde daha yüksek sıraları kapıyoruz.

Peki gerçekten faydalı oldu mu? Tartışılır.

Sizin işinize yaramaması kimsenin işine yaramayacağı anlamına gelmiyor. Hayatın her alanında matematik var. Ancak lise matematik pek de işinize yaramaz. Kimya aslında işe yarar ancak Türkiye'de kağıt üzerinde olduğundan onu da eliyoruz. Biyoloji bir nebze insan ile ilgili olduğu için işe yarayabilir ancak arıların çiftleşmesi beni ilgilendirmiyor. Fizik duruma göre işe yarar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı