Çok fazla seçeneğin yok, ailene söylersin ailen okul müdürü ile konuşur, onların bulunduğu ortamdan uzak durursun, çok rahatsız ediyorlarsa okul değiştirebilirsin. Ortaokulda bende zorbalık görürdüm ve bende benden zayıflara zorbalık yapardım çocuktuk 8.sınıfta kickboks ve fitness yapmaya başladım son 7-8 yıldır hiç kavga etmedim lise hayatım boyunca da hiç zorbalanmadım bu keko tıfıllar benim yanımda kürdan gibi kaldıkları için laf atamazlardı ki gittiğim okul çok pis bir okuldu. Bu sana sataşan çocuklar da dövemeyecekleri birine saldırmaya cesaret edemez seni zayıf gördükleri için zorbalıyorlar tavsiyem sende bu tiplerin ortamından uzak dur 3 5 tane arkadaşın olsun okulda fitness ve bir dövüş sporuna başla kavga kötü bir şeydir, fakat ülkeler gibi düşün savaşa en karşı olan hiç savaşa girmemiş ülkeler bile askeri gücünü sürekli arttırır çünkü her an olabilir. Yarın öbür gün evlendiğinde veya sevgilinle gezerken yolda kekonun biri laf atar seni döverler özgüvenin kırılır bu yüzden kendini savunabilmen lazım.