Okulda zorbalık

Daha önceleri toplanıp şikayet edecektik arkadaşlarla, çocuğun kulağına gitmiş bu, arkadaşlarımı 10-15 kişi toplatıp okul çıkışında dövmeye çalışmış.

Her ne kadar iyi bir tavsiye olarak gözükmeyecek olsa da kendine birkaç güvenilir arkadaş topla. O sana ne yapıyorsa sen de ona yap. çünkü bu tür şeylerin çözümü maalesef genelde budur.
 
Sataştığı herkesle birlikte gidip şikayet edin ve sınıftan veya okuldan attırın. Hiç olmadı velisiyle görüşürler.
 
Çocukla konuşmayı dene "Ben bu hareketlerinden, laflarından rahatsız oluyorum benimle uğraşma." de ama laftan anlamayan bir tipe benziyor. En iyisi büyüklerine söyle. Toplanıp adam dövmek nedir? Bildiğin suç.
 
Forumda bu zorbalık konuları artmaya başladı. Yapacağınız şey zorbalık yapana bunu yapmamasını söylemek hala devam ediyorsa ağzıyla burnunu yer değiştirmek. Eğer hocaya, müdüre aileye şikayet edilirse zorba olan çocuğu uyarırlar ve bu çocuğun umrunda olmaz; dayak yiyen, aşağılanan siz olursunuz.
 
Sınıfça giderlerse şikayet edilen çocuğun önce velisi çağırılır, belki sınıfı değiştirilir, küçük ihtimalde okuldan atılabilir. Zaten velisinin çağırılması bile onun korkudan bir daha yapmaması için bir sebep.
 

Geri
Yukarı