Okullarda telefon serbest olmalı mı?

Sanırım ortaokulsun.
Telefon getirmek lisede serbest ama gün içi bakamıyorsun.
Ayrıca kim nereden bilsin senin ne yapip yapmayacağını bu acıdanda bakmak lazim.
Belki adam gizlice çıkartıp hocanin videosunu vs alicak bunu bilemeyiz ama serbest olmasi gerekli tabii ama dediğim gibi bu olaylar için tedbir alinirsa anca.
Bu arada evet lisede serbest.
 
Arkadaşlar merhaba.
Teknolojik bir çağda yaşıyoruz hepimizin bildiği üzere.
Globalleşen bir dünya var. Dünyada çoğu okulda öğrencilerin telefon getirmesi serbestken ülkemizde yasak.
sizce bu durum çok saçma değil mi? ders esnasında çıkarmamak şartıyla, ders işleyişine engel olmadıkça, telefon serbest olmalı bence.

TikTok
gibi platformlarda öğrencilerin öğretmenlerin videosunu çekip paylaştığını gördüm ders sırasında.
Bu durum bir suç olmalı. Bunun dışında dediğim gibi ders işleyişine zarar vermedikçe telefonun yasak olmasının hiçbir karşılığı olduğunu düşünmüyorum. Okuluna servisle gelen, evi uzakta olan öğrencilerimiz de var. Bu onları zor durumda bırakıyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
lütfen fikirlerinizi paylaşın.

Zaten serbest değil mi😉
 
Açık söyleyeyim bu öğrencide bitiyor. Bizim okulda kimse derste foto çekinip vs. dersin huzurunu bozmadığı sürece hocalar karışmıyor, çocuk dersin huzurunu bozmuyor telefon oynuyor hoca görüyor kızmıyor. Abartılınca tabii kızıyorlar.
 
Telefonu ders esnasında çıkartmamak şartıyla serbest olabilir fakat bunun pek işe yarayacağını düşünmüyorum. Ama bir kutu veya toplama yerine telefonlar konulabilir fakat bunun kontrolü elden bırakılmamalıdır. TikTok gibi platformlarda öğretmen veya öğrencinin fotoğraf veya videosunu çekmek söylediğiniz gibi suç ve yasak olmalı.
 

Geri
Yukarı