Okullardaki eşofman yasağı saçmalığı

wombat

Hectopat
Lisemizde kot pantolon ve okul forması zorunluluğu var. Neredeyse her gün kontrol yapılıyor. Giyen yine siyah eşofmanıyla giyip geliyor. Ben de son 1.5 yıldır hep siyah eşofmanla gittim ama hala uyarılar devam ediyor sıkıca. Hadi okul formasını anlarım ama bu eşofmanla ne alıp veremedikleri var? Daracık veya çok bol eşofmanların yasak olmasını anlıyorum ama pantolonla birebir siyah düz eşofmanları bile kabul etmiyorlar. Dokunmadan eşofman olduğunu bile anlayamazlar zaten bu yüzden 1.5 yıldır eşofmanla gittim. Bu zorunluluğun sebebi ne olabilir? Benim siyah eşofmanımın saygısızlık olarak görüleceğini veya okuldaki eğitim ortamını bozacağını da düşünmüyorum sadece daha rahat olduğu için tercih ediyorum, ediyorlar. Ama hala böyle bir yasak var, düşünceniz ne?

Liselerdeki kıyafet zorunluluğunu saçma buluyorum da elden bir şey gelmiyor. Mecburen kurallara uyacaksınız.

Lisemizde kot pantolon ve okul forması zorunluluğu var. Neredeyse her gün kontrol yapılıyor. Giyen yine siyah eşofmanıyla giyip geliyor. Ben de son 1.5 yıldır hep siyah eşofmanla gittim ama hala uyarılar devam ediyor sıkıca. Hadi okul formasını anlarım ama bu eşofmanla ne alıp veremedikleri var? Daracık veya çok bol eşofmanların yasak olmasını anlıyorum ama pantolonla birebir siyah düz eşofmanları bile kabul etmiyorlar. Dokunmadan eşofman olduğunu bile anlayamazlar zaten bu yüzden 1.5 yıldır eşofmanla gittim. Bu zorunluluğun sebebi ne olabilir? Benim siyah eşofmanımın saygısızlık olarak görüleceğini veya okuldaki eğitim ortamını bozacağını da düşünmüyorum sadece daha rahat olduğu için tercih ediyorum, ediyorlar. Ama hala böyle bir yasak var, düşünceniz ne?

Bence tamamen saçmalık hocam maalesef bizim okulda da vardı hiçbir şekilde serbest kıyafet kabul etmiyorlardı.

Okulun kendi forması çok dandik ve bu sene içerisinde 1300-1400 TL falandı yani ne desem bilemiyorum.

Şimdi gelirler şey derler yok işte disiplini sağlamak için falan bunlar gerekli şeyler. Saçmalıktan başka bir şey değil.

Benim siyah eşofmanımın saygısızlık olarak görüleceğini veya okuldaki eğitim ortamını bozacağını da düşünmüyorum sadece daha rahat olduğu için tercih ediyorum, ediyorlar.
Devlet yönergelerinde ana madde disiplindir. Dert size hangisi kıyafetin rahat geleceği değil, öğrencileri disipline hazırlamak. Mesela eşofmanla ders anlatmak öğretmenlere de yasak. İlerideki iş hayatınızdaki belirli kurallara şimdiden alışmanız için yapılmış bir şey.

Şimdi gelirler şey derler yok işte disiplini sağlamak için falan bunlar gerekli şeyler. Saçmalıktan başka bir şey değil.
İdolünüz olarak gördüğünüz Lee Smolin bu gibi disiplin kurallarına yoğun uyan, resmi birisi. :)

Okul forması kuralı bence gayet normal, arkadaşın dediği gibi gelir seviyesi farkını yansıtmamak için. Ama pantolon konusu da çok saçma eşofman serbest olmalı. Neyse ki bizim okul son yıllarda eşofman kuralını esnettiler de sıkıntı çıkarmadılar.

Bir nevi disiplin biraz da gelir seviyesi farkını yansıtmama amaçlı.

Hocam gelir seviyesi farkını nasıl engelleyecekler ki o zaman öğrencilerin konuşmalarını da yasaklasınlar. Yani öğrenciler kendi aralarında da ne alıp ne almadığını konuşur.

Yani her şey kıyafet mi birisi 4000 TL'lik ayakkabı ile gelir birisi 1000 TL'lik ayakkabı ile gelir en basitinden kalem veya kalemlik olarak bile bu tarz şeyler ön plana çıkar.

Yani hiçbir elle tutulur yanı yok.

Devlet yönergelerinde ana madde disiplindir. Dert size hangisi kıyafetin rahat geleceği değil, öğrencileri disipline hazırlamak. Mesela eşofmanla ders anlatmak öğretmenlere de yasak. İlerideki iş hayatınızdaki belirli kurallara şimdiden alışmanız için yapılmış bir şey.

İdolünüz olarak gördüğünüz lee smolin bu gibi disiplin kurallarına yoğun uyan, resmi birisi. :)

Olabilir hocam lee smolin öyle düşünebilir ama bana göre saçmalık.

Yani ben öğrencinin yataktan kalktığı pijama ile gelmesini savunmuyorum ki düzgünce siyah bir kıyafet ve siyah bir eşofman.

Hocam gelir seviyesi farkını nasıl engelleyecekler ki o zaman öğrencilerin konuşmalarını da yasaklasınlar. Yani öğrenciler kendi aralarında da ne alıp ne almadığını konuşur.

Yani her şey kıyafet mi birisi 4000 TL'lik ayakkabı ile gelir birisi 1000 TL'lik ayakkabı ile gelir en basitinden kalem veya kalemlik olarak bile bu tarz şeyler ön plana çıkar.

Yani hiçbir elle tutulur yanı yok.
Engelleyebildikleri kadar hocam. Temel sebep zaten düzen kurmak aslında. Sizin o okula bağlı olduğunuzu göstermek. Çoğu alanda üniforma var zaten; Askeriye,havacılık,Tıp vs.

İyi ve kötü yanları var.

Kötü yanlarını zaten biliyoruz. İyi yanı ise herkes aynı kıyafeti giyeceği için birinin maddi durumuyla dalga geçilmesi engelleniyor.

Onun haricinde tamamen saçma bence de.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı