Okulun aşırı gereksiz gelmesi

Anumusss

Centipat
Katılım
17 Ocak 2023
Mesajlar
980
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Şu an lise 10'a gidiyorum ve okul bana gereksiz geliyor. Yani okuyarak bir ev bile almak zor. Bunun yerıne kendımı gelıstırmek daha mantıklı gelıyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Üniversite 3. sınıfım ve senle aynı şekilde düşünüyorum. Yapacak bir şey yok bizi buna mahkum ettiler. Senin yaşın daha genç aklında bir proje varsa yapman daha mümkün ama yaş ilerledikçe sorumlulukların artıyor. Ona göre kararını bence hemen vermeslisin.
 
Yani para kazanmak için gitmek değil bu olay, eğer öyle bakarsan tabii ki sıkıcı gelir. Kendini geliştireceksin derslere çalışıp disiplini öğreneceksin ve en önemlisi topluluk bilinci sahibi olmak lazım

Örneğin geçen küçük bir arkadaş gördüm, çocuğun 1-2-3 sınıfı onun pandemi sürecine gelmiş ve uyum sağlamak, adap falan hiçbir şey öğrenmemiş çok küçük yaştan örnek verdim ancak lisenin en önemli oalyı zaten üniversite sınavına hazırlanmak, olay üniversite kazanmak değil senin kötü olduğun şeyler, istemediğin şeyleri yapmak istemediğin halde kendi bilincin ile fedakarlığın ne demek olduğunu öğrenmek.

Bu konuda okulun inanılmaz bir artısı olduğunu düşünüyorum çünkü eğitim sistemi ne olursa olsun bu öğrenidğin şeyler toplumun özünden geliyor.
 

Geri
Yukarı