Okulun ilk günü için stres yapmak

Arkadaşlar 8.sınıfım ve okul için çok stres yapıyorum. Sınıfta oturma düzeninde sorun yaşıyorum. Ya 1.ders bir tane kız ayakta kalırsa ve yanıma oturmak zorunda kalırsa diye stres yapıyorum. Yeni biri gelirse belki yanıma oturabilir çünkü 7.sınıfta itibaren 3 kız ve 1 erkek aldılar artık kız sayısı erkeklerden daha çok olduğu için erkek alabilirler, fakat yine de stres yapıyorum. Ne yapmalıyım?
İyi ya tanışma fırsatın olur. Bir kere şu sosyalleşme zehrini kana karıştırırsan artık sürekli sosyalleşmek istersin .

Ben de sorun yaşıyorum hocam, lisede bu durum düzelir mi?

Sınıf değişimine gittik ama yapmadılar, sadece bir olay yaşarsam yanlarına gidecekmişim ve rehberlik yoluyla sınıfım değişecekmiş.

Son yılın zaten hem 8. sınıfsın önemli olan dersler sınıf değiştireceklerini de pek zannetmiyorum o yüzden boş ver bu olayları.

Gittiğin liseye bağlı. Bu sene bende liseye geçtim ve pek bir ümidim yok.

Ya işte o lisenin ortamına bağlı biraz da mesela yüzdelik olarak iyi olan her lisenin ortamı da iyi diye bir şey yok bir de mesela bizim okulda yan sınıflardaki ortamlar aşk falanken bizde mesela hiç olmuyor yani o sınıfındaki kişilere bağlı.

Ben de sorun yaşıyorum hocam, lisede bu durum düzelir mi?

Sınıf değişimine gittik ama yapmadılar, sadece bir olay yaşarsam yanlarına gidecekmişim ve rehberlik yoluyla sınıfım değişecekmiş.

İnsan doğası değişmez. Her insan bulunduğu çevrede hakimiyet/otorite kurmak ister. Ömrün boyunca bu tür insanlarla karşılacaksın. Bunu artık yaşamamak istiyorsan yaşadığın durumları görmezden gelmeyi bırakıp yüzleşmen gerek. Kısaca yaşadığın durumlar tekrar gerçekleşecek.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı