Okunulan bölüme tekrar sınava girerek başka okuldan devam edilebilir mi?

484873

Decapat
Seçkin olmayan ve sınıftaki kişi sayısının 20'yi geçmediği bir üniversitede Makine Mühendisliği okumaktayım. Tekrardan YKS sınavına girerek daha kaliteli bir üniversite kazansam verdiğim dersleri tekrar vermeden başka bir üniversitede devam etme şansım var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Senin uzun yoldan anlattığın bu şeyi bu kadar uzamasın diye adamlar "yatay geçiş" diye bir yöntem icat etmişler. Yatay olarak geçiyorsun ama o üniversite de aldığın ders gideceğin yerde yoksa geçersiz sayılabilir veya gideceğin üniversite biraz daha prensipli olur, illa hazırlık okutucaz der. Tekrar YKS'ye girersin ama okul puanın gelmez, işin çok daha zor olur. Bu konuyu çevrende detaylıca araştırman gerekli.

Seçkin olmayan ve sınıftaki kişi sayısının 20'yi geçmediği bir üniversitede Makine Mühendisliği okumaktayım. Tekrardan YKS sınavına girerek daha kaliteli bir üniversite kazansam verdiğim dersleri tekrar vermeden başka bir üniversitede devam etme şansım var mıdır?
Öyle bir şansın yok hocam mecbur baştan başlayacaksın. Yatay geçişte bile bazen alt sınıflarda başlatabiliyorlar.

YKS'ye girip tercih yaparsan en baştan başlarsın diye biliyorum. Yatay geçiş yapabilirsin. Onda da öğrenci işlerinin o anki ruh haline bağlı. 😄
Senin uzun yoldan anlattığın bu şeyi bu kadar uzamasın diye adamlar "yatay geçiş" diye bir yöntem icat etmişler. Yatay olarak geçiyorsun ama o üniversite de aldığın ders gideceğin yerde yoksa geçersiz sayılabilir veya gideceğin üniversite biraz daha prensipli olur, illa hazırlık okutucaz der. Tekrar YKS'ye girersin ama okul puanın gelmez, işin çok daha zor olur. Bu konuyu çevrende detaylıca araştırman gerekli.
Öyle bir şansın yok hocam mecbur baştan başlayacaksın. Yatay geçişte bile bazen alt sınıflarda başlatabiliyorlar.
Teşekkürler

Onun yerine ortalamanın yüksek tutup sene sonu başka bir okula yatay geçiş yapabilirsin bunu yapmak daha mantıklı yeniden sınavdan girmekten.
Aslında planım oydu derslere çok çalışıyordum ama hocanın biri sınavı güzel yapmamıza rağmen iyisiyle kötüsüyle dinamikten herkesi bıraktı ve yüzümüzede size şaka geliyor ama hepinizi bırakacağım dedi. Bende bu çukurdan kurtulacak başka yöntemler düşünüyorum. En azından dinamik dersinde din ve felsefeden bahseden bir hocayla muhattap olmayacağım bir üniversiteye gitme umudu ile..

kardeşim sanırım konyada okuyorsun. ben de aynı dertten muzdaripim sanırım olabiliyormuş. araştırıyorum ben de
Kardeşim ben yatay geçiş ile başka bir okula geçiş yaptım sende ortalamanı 3 ün üzerinde tutabilirsen geçebilirsin diye tahmin ediyorum. Ayrıca derslerde çok da sıkıntı yaşamadım derslerim kabul edildi hatta stajı da kabul ettiler. Biraz çaba gösterip sende başarabilirsin diye düşünüyorum.
İyi şanslar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı