Oldschool ve Newschool rap yapılan işle mi alakalı yapılan yılla mı alakalı?

Musti241905

Picopat
Daha fazla  
Yani mesela Contra Hidra vb. mclere New diyenler var ama bu adamlar old tarzı rap yapıyorlar. Benim bildiğim üzere old ve New sene ayrı mı değil rap ve trap ayrı mı değil mi?

Yani mesela Contra Hidra vb. mclere New diyenler var ama bu adamlar old tarzı rap yapıyorlar. Benim bildiğim üzere old ve New sene ayrı mı değil rap ve trap ayrı mı değil mi?
2018-2020ye kadar normaldi. Lvbel c5 falan şuanki yaptığı gibi şarkı çıkarttı iyi dinlendi diğer rapçilerde baktı iyi dinleniyo onlarda öyle yapmaya başladı. eğer sorunu doğru bi şekilde anladıysam böyle.

Benim bildiğim kadarıyla 2017'den önce rap yapanlar oldschool, sonrası ise newschool olarak nitelendiriliyor. Contra ve Hidra ise 2010 öncesinde bile vardı o yüzden oldschoollar. Sadece şu an yaptıkları tarzlar değişik. Daha fazla kitleye hitap etmek için aşk şarkıları veya daha Slow şarkılar yapıyorlar. Ve bunlar sadece bu 2 isim değil şu anki rap piyasası neyde popüler ise onlarda o tarzı yapıyorlar.

Rap ile trap benzer şeyler ama farklılar. Trap rapin alt dalı. Rap biraz daha sert ve eleştiri odaklıyken trap te daha melodik ve popüler sözler diyebilirim.

Yeni rapçilere New eskilere oldschool denir. Yani yaptıkları yılla alakalı. Örneğin Amerika'da 1990-2010 Arası rap yapanlar Old, 2010-Günümüz Rapçileri New kabul edilir. Tarz olarak soruyorsan oldschool rap tarzı diye bir şey yok genelde oldschool rap diye tabir edilen subgenre boombap.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı