Omuz Çıkması

EL1T

Hectopat
Katılım
15 Mayıs 2018
Mesajlar
83
Çözümler
1
Arkadaşlar bugün omzum çıktı ve bundan önce 3 defa daha çıkmıştı, sürekli çıkmasını engellemek için ne yapabilirim? Ameliyatla nasıl bir tedavi oluyor detaylı bilgi verebilir misiniz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Doktordan eve geleli 2 saat olmadı ve doktordan yani omzumu yerine oturtan adam (doktor olduğundan bile emin değilim)
Sorduğum sorulara net bi cevap vermedi geçiştirdi bende kafama takılan soruları buraya yazdım.
 
Omzunun yerinden sürekli çıkmasını önlemek istiyorsan omuz kaslarını güçlendirmek zorundasın. Eklem stabilitesini ancak bu şekilde arttırabilirsin. Bir fizik tedavi ve rehabilitasyon doktoruna gidip uygun fizik tedavi programına başlaman gerekiyor.
 
Çok gelişime açık bi fiziğimde yokki 1.82 boy 60 kilo 😁 kilo alsam bi fark olurmu omzumun güçlenmesiyle ilgili omuz kemiğime fayda edermiki.
 
Dediğim gibi sadece kasları kuvvetlendirerek kendine fayda sağlayabilirsin. Kilo alman işleri daha kötü hale getirir.
 
Arkadaşlar bugün omzum çıktı ve bundan önce 3 defa daha çıkmıştı, sürekli çıkmasını engellemek için ne yapabilirim? Ameliyatla nasıl bir tedavi oluyor detaylı bilgi verebilir misiniz?

HekimMuayenesi
Doktorunuz sizinle klinik bulgularınızı ve tıbbi geçmişinizi sorguladıktan sonra omuz muayenesi ve çok özel omuz testleri yapacaktır.

Doktorunuz tanı koymada yardımcı olması ve ayırıcı tanı açısından omuz röntgeni ve MRI isteyebilir.

Röntgen omuz kemiklerinde oluşan bir hasar ve yaralanmayı gösterecektir. MRI ise omuz çevresi bağ dokularının yapısını ve yaralanmasını değerlendirmek için kullanılır.

Tedavi
Kronik omuz instabilitesi ilk olarak cerrahi olmayan yöntemlerle tedavi edilir. Bu tedavi sonucunda ağrı ve omuz istikrarsızlığı devam ederse, ameliyat planlaması yapılır ki genellikle hastaların çoğu cerrahiye gider.

Ameliyat dışı Tedavi
Bu tedavinin planlamasında omuz çıkmasına sebep olacak hareketlerde kaçınma, yaşam modifikasyonu vardır. Bu tedavi birkaç ay sürer.
Ağrı ve şişliği azaltma için steroid olmayan ilaçlar ve buz tedavisi yapılır.
Fizik Tedavi: Omuz çevresi kaslarınızı güçlendirmektedir.

Cerrahi Tedavi
Ameliyat ile temel hedef, omuz çevresindeki yırtılmış ve gevşemiş olan bağları onarmaktır.
Bu bağları onarma açık ve kapalı ameliyatlar ile yapılır;
  • Kapalı; Artroskopik yöntemler ile yapılır. Küçük aletler ve kamera sistemi ile omuz eklemini açmadan yapılan güncel bir tedavi yöntemidir. Hasta konforu yüksek ve hastanede kalış süresi kısadır.
  • Açık; Burada ise omuz eklemi büyük bir kesi ile açılarak direk görüş altında, yumuşak doku onarımı yapılır.
  • Rehabilitasyon; Ameliyat sonrası omuz özel askılarda geçici olarak dinlendirildikten sonra özel fizik tedavi programına alınır. Omuz kaslarını güçlendirme, bağ dokularını gerdirme ve güçlendirerek omuz eklemi hareket açıklığı artırılır. Artroskopik ameliyatlarda normal hayata dönüş ve rehabilitasyon daha kısadır.

Tedavi planlamasına doktorunuz ile birlikte uyum sağlayarak, eski omuz faaliyetlerinize kavuşabilirsiniz.
 
inşallah pazartesi günü sargıyı değiştirmeye gitcem ve orada omzuma birdaha bakarlar diye ümit ediyorum.aklıma takılan bir şey daha var bu omuza binevi vida platin gibi birşey takıyolarmış o sadece kırıktamı oluyo yoksa bendedemi öyle olacak:rolleyes:
 
Aynı sorunu yıllar önce yaşamıştım ve konu başlığını görünce ürperdim. Korkunç bir acısı vardır bu omuz çıkmasının gözleriniz kararır, çığlık çığlığa kalırsınız... En kötüsü de uykudeyken çıkması, yataktan sıçramanız... :( Yani tarif edecek olsam sanırım genel anestezi yapılmadan vucudunuzun herhangi bir yerine bisturi vurulduğunu düşünün diye anlatırdım. Benim omzum 10-15 kez çıkmıştır zaten bir kez çıktığında yalama gibi birşey oluyor. İlk zamanlar doktora çok giderdim sonra gitmekten vazgeçtim ve kendim takmaya başladım. Evet, yanış duymadınız kendim takıyorum :) Omzum çıktığında evdeysem derhal banyoya gidiyorum ve üstümü çıkarmadan sıcak su tutuyorum. Yavaş yavaş kolumu aşağıya doğru serbest bırakıyorum ve "küt" diye bir ses geliyor o an derin bir nefes alıyorum ve rahatlıyorum. Dışarıdaysam "L" pozisyonu alıyorum ve diğer elimle koltuk altıma sert baskı uygulayarak kolumu aşağıya doğru serbest bırakmaya çalışıyorum. Biliyorum, inanılmaz zor bunu yapmak ama yapmak zorundasınız. Belki kolumu 20-30 defa serbest bırakma girişiminde bulunuyorum çünkü oldukça zor bunu yapmak ve en sonunda bırakıyorum. Bıraktığım an o "küt" sesi geliyor. Doktor bana platin takmayı tavsiye etmişti kabul etmedim. Boş vakitlerimde sürekli kaslarımı geliştirdim. Ters bir hareket yaptığımda acaba omzum tekrar çıkar mı korkusu bende uzun bir süre kaldı, geçmedi, psikolojikti... Tam aksine fazla zorlamadan ters hareketler yapmaya başladım ve zamanla o korku gitti. Yani bu süre oldukça uzun oldu üç sene gibi bir süre... Ben sorunumu kaslarımı geliştirerek çözdüm. Fizik tedavi gerekli yönlendirmeyi yapacaktır.
Doktorla görüşün ve en mantıklı kararı alın.
Geçmiş olsun.
 
Son düzenleme:
çok sağolun valla kolu serbest bırakmak ve omzu yerine takmak cesaret işi benim omzum 4. kere çıktı ve hala bırakın yerine takmayı olduğum yerde kalıyorum birde okula çıkması biraz üzdü karizma yerlebir:sinsi:
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı