Omuzlarımı nasıl evde genişletirim?

Triplere bak göz ardı ediyormuş. Evde spor olmaz ne demek ya? Kasa gerekli şiddet ve stresi yükledikten sonra nasıl gelişmeyecek? Spor hayatıma profesyonel sporcu akrabalarım sayesinde 3 yaşında yüzmeyle başladım ve çeşitli branşlara yöneldim yıllar geçtikçe, şuan 18 yaşındayım ve hala daha aktif olarak spor yapıyorum. Sayamadığım kadar birinciliğim ve şampiyonluğum var madalyalarımın, kupalarımın sayısını ben bilmiyorum. Pandemi dönemi öncesinde ring sporunu bıraktım ve farklı şeylere yöneldim daha rahat takılıyorum. Neyin tecrübesinden bahsedip beni kendinle kıyaslayabiliyorsun? Benim hayatım ve isteğim bu yön üzerinde. 6. sınıftan bu yana da kas bilimi ve anatomi üzerine ilgiliyim araştırmamı yapıyorum. İlerideki hayatıma da bunların çoğunu katacağım. Çoluk çocuk söyleminde bulunup geçebileceğin birisi değilim, bilgine.


Savaş hocayı severim desteklerim ama körü körüne de desteklemem. Zaten Savaş hocanın eskiden bu yana bütün videolarını izledim küçükken bakabileceğim başka kaynak yoktu. Savaş hoca Bodybuilder, tabii ki de Deadlift ve evde spor hakkında böyle şeyler söyleyecek. Arkadaş başlıkta ne demiş? Evde omuz kaslarını nasıl genişletirim/geliştiririm demiş. Evde nasıl BODYBUİLDİNG yaparım dememiş. Anlamak için üst düzey IQ'ya sahip olmana da gerek yok. Eğer bilgili, düşünebilen birisi olsaydın Savaş Hocayı atmak yerine gidip Sercan Ulusoy veyahut başka bir SW'ciyi veya Calisthenics'ciyi atardın. Savaş Hoca haklı ama kendi branşında haklı. Evde şınav çekerek podyuma mı hazırlanılır yoksa Set-Reps yarışmalarına mı? Sen bir sporcu veyahut bilgili zeki bir insan değilsin. Eğer böyle olsaydın boş boş video atmak yerine kendi tecrüben ve argümanlarınla gelip burada konuşur ve arkadaşı spora teşvik ederdin. Ama yaptığın tek şey boş yapmak. Bu boş yapma lafını da Savaş Hoca sayesinde sevmeye başladım. Çünkü karşıma her zaman senin gibi insanlar çıkıyor.


Dediğim şeylerle aynı sonuca çıkıyor. Komiksin gerçekten. Her sporun belli bir düzeyi ve stili vardır. SW Calisthenics'inde de bacakların hariç vücudunun her yerini oldukça iyi geliştirirsin ve güç katarsın. Bu sporda da geliştikçe tercihin 2ye ayrılabiliyor. Ya ağırlık alıp, bağlayıp set-reps yapacaksın. Ya da Planche tarzı Biceps'i ve omuzları dehşet düzeyde geliştiren hareketlere yöneleceksin. Vücut ağırlığında seçenek çok. Dünyadaki bireysel beden sporunu Bodybuilding sanan GYM fareleri sizi.


Bu şekilde bilemeyiz aynadan bakıp karar verebilirsin. Omuz çatın, Kalça kemiğinden ne kadar genişse o kadar estetik durursun.

Belimden bir karış geniş😀
 

Yeni konular

Geri
Yukarı