Online eğitime geçilmeli mi?

• Konuyu başlatan 917382
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 128
  • Görüntüleme 9.224
Eğer online eğitime geçilirse sonra bir şey anlamıyoruz yüz yüze olsun diye ağlanılmaz umarım.
Virüsten bağımsız şekilde çağımızın gerekliliği artık online eğitime geçilmesi, hatta geç bile kalındı.
Bunun temelini 2010 yılında atmaya başlayıp, 2015 yılında tam randımanda geçilmiş olması lazımdı.

Bunun için daha kaliteli bir online eğitim sistemine sahip olmamız gerek.

Eğer online eğitime geçilirse sonra bir şey anlamıyoruz yüz yüze olsun diye ağlanılmaz umarım.

Bunun için daha kaliteli bir online eğitim sistemine sahip olmamız gerek.
"Bir şey anlamıyoruz" durumunun iki sebebi var;

1- Evden kaçmak için bahane arayan öğrenci tipi.
2- Gerekli şartları sağlayamayan, artık olduğu kadar! ben maaşıma bakarım diyen öğretmen tipi.

Virüsü durdurmak için iyi ama eğitim anlamında geçilmemeli. Ben eğitim yönüne önem verdiğimden bence geçilmemeli. Çünkü online eğitim insanları saatler boyunca insanları ekran başında tutan bir şey ve yüzyüze eğitimden daha da kafa yoruyor.
Bu konu hakkında söylenecek çoook şey var. Misal, adam akıllı bir karantina yapılıp korona bitirilebilirdi ama asla yapılmadı. Madem karantina yapılmayacak, okulu da açalım ölen ölsün moduna girdik şu an. Riskli gruplarda olan sevdikleriniz varsa çok üzgünüm, herkes kendi başının çaresine bakacak gibi görünüyor.

Eğitim her şeyden önemlidir tek bir şey hariç, nefes alabilmek. Bu iğrenç duruma, sağlık mı eğitim mi ikilemine bizi sokan öncelikle maske karşıtlarına ve sonra da karantina karşıtlarına hakkımı haram ediyorum. Bu saatten sonra ölen her insanın üzerinde adınız yazacak.

Twitter dakiler zaten 7/24 yatmak ve Instagram'da dolaşmak istedikleri için istiyor akıllarını sorguluyorum.
Tabii ki hayır, yüz yüze eğitim devam etmeli.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı