Online kıyafet satmak için ne gerekli?

Hocam vallahi benim çok bilgim yok ama yapan arkadaşlarım var ürünleri tedarik ettikten sonra bir site açman gerekir eğer kendi siten olursa yıllık domain alman lazım ya da Shopier'den açıcaksın, faturasız kesme durumu vergi kaçakcılıgına giriyor diye biliyorum vergi vermiyorsun çünkü sattığın üründen, o yüzden sıkıntı olur diye düşünüyorum faturalı olursa eğer onun hakkında bilgim yok maalesef.

Kıyafet dışında giderlerim ne olur? En başta faturasız satmayı düşünüyorum ama ne yolları denemeliyim? Faturalı olursa giderlerim neler?

Bildiklerimi sana söyleyim öncelik ile faturasız bir şey satamazsın böyle bir şey mümkün değil yasak eğer faturasız bir şey sattığın tespit edilmesi halinde ağır yaptırımlar alırsın vergi kaçakçılığına giriyor direkt. Yani vergi dairesine gidip vergi levhası çıkartman gerekli fatura kesmen senin gelirini gösterir ve devlet senden buna göre vergi alır bu yüzden yasak. Aynı zamanda satış yapabilmen için bir şahıs şirketi kurman gerekli.

Bunun haricinde herhangi bir sorun var ise cevaplarım.

Bildiklerimi sana söyleyim öncelik ile faturasız bir şey satamazsın böyle bir şey mümkün değil yasak eğer faturasız bir şey sattığın tespit edilmesi halinde ağır yaptırımlar alırsın vergi kaçakçılığına giriyor direkt. Yani vergi dairesine gidip vergi levhası çıkartman gerekli fatura kesmen senin gelirini gösterir ve devlet senden buna göre vergi alır bu yüzden yasak. Aynı zamanda satış yapabilmen için bir şahıs şirketi kurman gerekli.

Bunun haricinde herhangi bir sorun var ise cevaplarım.
Pek bir sorum yok. Sadece yeni bir İnstagram sayfası bu ödemeleri yapabilecek satarmı en başta onu düşünüyorum. Bağkur’da var çünkü.

Pek bir sorum yok. Sadece yeni bir Instagram sayfası bu ödemeleri yapabilecek satarmı en başta onu düşünüyorum. Bağ-kur'da var çünkü.

Instagram üzerinden satış yapmak istiyorsan Shopier alman lazım her ürünü post atarak story atarak satamazsın bir sürü kategorisi var işte beden, renk vb bunları ayırabilmen için ille bir siteye ihtiyacın var Shopier ile halledebilirsin satma kısmına gelirsek bu tamamen sana bağlı her gün story atman, post atman reklam yapabilmen vs lazım e tabii belirli sermaye lazım 1-2 ayda tutucak die bir şey yok zaman isteyen bir şey sipariş alacaksın sonra daha çok alacaksın yavaş yavaş büyülecek bir şey bu + kesinliği yok çünkü bir sürü ürün alman gerek bu ürünleri depolabilecek bir yerin var mı bu da çok önemli bir şey. Tabii Instagram'da bunları pazarlarken temiz bir ortama ihtiyacın var temizden kastığım işini profesyonal şekilde gösterebileceğin bir yer gibi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı