Online oyunlarda anlık ping yükselmesi

Merhaba, CS ve bunun gibi coğu oyunda anlık ping cıkıyor, ne yapmam lazım? Wi-Fi kablosuz, kablo takamıyorum mallesef. DNS falan değiştirdim ama fayda etmedi. Ne yapmamı önerirsiniz, teşekkür ederim iyi günler dilerim.

Bende bu sorunu yaşamıştım 5GHz bağlantı ile çözdüm. Modeminizin ve bilgisayarınızın desteği varsa 5GHz ile bağlantı kurup test edin. Tabii bunun için modeme epey bir yakın olmalısınız 5GHz uzaklara pek ulaşamıyor. Benim bilgisayarımla modem arasında 1 metre falan var o yüzden sıkıntı olmuyor.

Selam,

Yaşadığınız sorunların asıl nedeni parazit olabilir. Bu durumu aşmanın yolları arasında en kolayı kanal değiştirmek ve arada kanal yoğunluğuna bakmaktır. Eğer AX bir Wi-Fi teknolojisine sahip değilseniz (kanalları çok daha fazla) b/g/n yapıda az yoğun olan kanalı seçmelisiniz.

Telefonunuza iOS Android fark etmez Wi-Fi channel detector indirin kanal yoğunluklarına bakın. En az kullanılan kanal en az parazite sahip kanaldır. Bu kanalın zamanla ya da 1 saat sonra temiz olcacağı garanti değildir. Ama kopma hız düşüşleri gibi birçok nedene sebep olur.

Kolay gelsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı