Opel Corsa 1.2 arabaya V8 motor takılır mı?

Suan arabayla ilgili herhangi bir sikintiniz var mi? Arabayla toplam ne kadar tuttu? Yurtdisindan parca bulmada sikinti yasadiniz mi?
Bir problem yok önceden 97 model 525i kullanıyordum tiptronik vitesti. Arabayı 68.000 liraya aldım galeri işlettiğimden biraz indirimle aldım. 79 lira civarı tuttu toplamda. Siz bir şey yapmıyorsunuz zaten. BMW servisine gidip gerekli işlemler için bilgi aldım. Form doldurdum 2 hafta içinde parça geldi 4 günde arabayı teslim aldım. Performans konusunda hiç bir sıkıntısı yok hatta daha iyi oldu diyebilirim. 1.vites'te kalkarken gaz kesip hızlıca debriyajla vites geçirince sanki geriye atıyormuş gibi bir his oluşuyor yüksek motorlu araba kullandıysanız bilirsiniz. Otomatik viteste böyle bir sorun yok hissetmiyorum bile vites geçtiğini :) Pahalı bir işlem ama v8 bir motor'da düz vites kullanmak gerçekten zor.

Bir problem yok önceden 97 model 525i kullanıyordum tiptronik vitesti. Arabayı 68.000 liraya aldım galeri işlettiğimden biraz indirimle aldım. 79 lira civarı tuttu toplamda. Siz bir şey yapmıyorsunuz zaten. BMW servisine gidip gerekli işlemler için bilgi aldım. Form doldurdum 2 hafta içinde parça geldi 4 günde arabayı teslim aldım. Performans konusunda hiç bir sıkıntısı yok hatta daha iyi oldu diyebilirim. 1.vites'te kalkarken gaz kesip hızlıca debriyajla vites geçirince sanki geriye atıyormuş gibi bir his oluşuyor yüksek motorlu araba kullandıysanız bilirsiniz. Otomatik viteste böyle bir sorun yok hissetmiyorum bile vites geçtiğini :) Pahalı bir işlem ama v8 bir motor'da düz vites kullanmak gerçekten zor.

Sandık motorun hiçbir eksisi yok değil mi aracın ilk motoruyla karşılaştırdığımızda? İlerisi için araç almayı düşünüyordum. Motor değişim konusu kafama çok yattı ancak yürüyen aksam aldığınız araçta çok yıpranmamış mıydı? Buna değer miydi? Şuan İstanbulda söylediğiniz yıllar arasındaki M5'lere bakıyorum. En az 150 bin km. Siz İstanbuldan mı buldunuz aracı? İşlemler burada mı gerçekleşti acaba? Kusura bakmayın bu kadar soru soruyorum ama :) Hazır yapmış birini buldum, bilgilerini sömüreyim dedim :)

Sandık motorun hiçbir eksisi yok değil mi aracın ilk motoruyla karşılaştırdığımızda? İlerisi için araç almayı düşünüyordum. Motor değişim konusu kafama çok yattı ancak yürüyen aksam aldığınız araçta çok yıpranmamış mıydı? Buna değer miydi? Şuan İstanbulda söylediğiniz yıllar arasındaki M5'lere bakıyorum. En az 150 bin km. Siz İstanbuldan mı buldunuz aracı? İşlemler burada mı gerçekleşti acaba? Kusura bakmayın bu kadar soru soruyorum ama :) Hazır yapmış birini buldum, bilgilerini sömüreyim dedim :)
Hocam sıfır sandık siparişi eğer stokta var ise kapalı hiç kullanılmamış 0 motor yollanıyor eğer stokta yoksa motor üretiliyor :) İnanmak istememiştim ama gerçekten öyleymiş. Benim arabam 78.000 km'de idi aldıgım zamanda. Hiç bir aksamın da sıkıntı yoktu BMW'lerin E39 serisinde bir problem oluşuyor elektrik sistemi eskiyor ve camlar , sisler yanmıyordu. Elektrik tesisatını değiştirdim 450 Tl'ye bir sıkıntısı kalmamıştı. Bu arada motora chip-tuning uygulattırdım 575 hp oldu. Benzinliğe ortak olmayı planlıyorum :)

Bu arada unutmuşum hocam söylemeyi BMW'nin motorları hakikaten çok sağlam yani normal bir dizel araba 170.000'den sonra motor değişimi gerekir. Yeni seriler hariç onlar 300.000 garanti diyorlar :) Benzin'de siz düzgün bir şekilde kullanırsanız 500.000'e kadar rahat yolu vardır. Motor değişimi yaptıgınız taktirde aracın fiyatı düşecektir elbet ki 6 yıldır galericiyim şu saçmalıgı bir anlamadım. Sıfır sandık motor diyorum daha iyi diyorum adam yok orjinal değil diyor. BMW'nin faturası var diyorum sıfır olduguna dair yok düş fiyatı diyor. Ben arabayı satmayacağımdan dolayı böyle bir işlem uygulattırdım satarken zararı olabilir. Bu arada e39 serisi 300 km hıza ulaşabiliyor. Benim aracıma taktıkları 2004 model motor hacim biraz sıkıntı yaratacak gibi olmuş ama halletmişler. 330km çıkabiliyorum ben araçla :)

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı