Opera GX neden bu kadar seviliyor?

439371

Hectopat
Ben bir ara denemiştim. Abartmıyorum, Opera GX'i açınca gelen fan sesi GTA 4 oynarken gelen fan sesinden daha fazlaydı. "oyy! Oyuncu geymır tarayıcı!" denip fazla şişirilen bir tarayıcı bence. Google gayet iyi hem. "RAM çok kullanıyor!" demeyin çünkü bende en fazla 5 dolu sekmeyle yaklaşık 700 MB RAM kullanıyordu. Opera GX 1 sekme ile 1.5 GB RAM kullanıyordu. "RAM limitleme var!" evet ama limitlediğin anda Opera diye bir şey kalmıyor. Aşırı kasıyor ve çoğu sitenin yüklenmesi 30 saniyeyi aşıyor. Normal Opera bile kullanmak daha iyi gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben bir ara denemiştim. Abartmıyorum, Opera GX'i açınca gelen fan sesi GTA 4 oynarken gelen fan sesinden daha fazlaydı. "oyy! Oyuncu geymır tarayıcı!" denip fazla şişirilen bir tarayıcı bence. Google gayet iyi hem. "RAM çok kullanıyor!" demeyin çünkü bende en fazla 5 dolu sekmeyle yaklaşık 700 MB RAM kullanıyordu. Opera GX 1 sekme ile 1.5 GB RAM kullanıyordu. "RAM limitleme var!" evet ama limitlediğin anda Opera diye bir şey kalmıyor. Aşırı kasıyor ve çoğu sitenin yüklenmesi 30 saniyeyi aşıyor. Normal Opera bile kullanmak daha iyi gibi.
Bilgi sattığı için.

Edge kullanıyorum çok az ram yiyor.

Bence Google'dan daha fazla özelleştirme seçeneği mevcut diye seviliyor. Mesela millet gitmiş özel yapım ses, renk, efekt, arka plan müziği, hareketli arka plan vs. vs. yapmışlar. Bazılarının bilgisayarlarının çok güçlü olduğunu unutmamak gerek.

Bence Google'dan daha fazla özelleştirme seçeneği mevcut diye seviliyor. Mesela millet gitmiş özel yapım ses, renk, efekt, arka plan müziği, hareketli arka plan vs. vs. yapmışlar. Bazılarının bilgisayarlarının çok güçlü olduğunu unutmamak gerek.
Birisinin sistemi çok güçlü olsa bile Opera GX bence Google' dan daha kötü.

Bence Google'dan daha fazla özelleştirme seçeneği mevcut diye seviliyor. Mesela millet gitmiş özel yapım ses, renk, efekt, arka plan müziği, hareketli arka plan vs. vs. Yapmışlar. Bazılarının bilgisayarlarının çok güçlü olduğunu unutmamak gerek.

Floorp'da da var.

Özellikle forum'da kullanan insanlar bayağı fazla. Sadece ram sömürmesi ve spyware olması yetmiyor, tarayıcı videoları bile düzgün oynatamıyor. Tüm codeclerim yüklü ve diğer tarayıcılarda youtube'da sorun yaşamama rağmen bazen opera gx'de videolar'da çizgiler falan oluşuyor. :D Tarayıcının vpn, reklam ve izleyici engelleyici özellikleri de kötü çalışıyor. (vpn dedikleri şey vpn bile değil proxy.) Özelleştirme seçenekleri güzel evet ama bu özelleştirmelerin hepsi Firefox'ta da yapılabiliyor. Chromium tabanlı tarayıcılar için özelleştirmeler güzel ama ona laf yok.

GX zaten kararsız da bir tarayıcı. Bunun yerine kullanılacaksa illa Opera One öneriyorum ben ama Edge varken PC de başka bir tarayıcı kullanmak gereksiz. Firefox'u da şahsen beğeniyorum ama özellik açısından aşırı kısır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı