Opera nasıldır?

Şu an en uygun tarayıcı özel ayarlı Firefox. Mozilla da gitgide kötüye gidiyor ama yakında ayağını denk alır. Batıyorlar çünkü.
Gittikçe berbatlaşıyor halleri. Firefox artık en fazla RAM ve CPU kullanan tarayıcı testlerimde ve nasılsa en hantalı da o. Mozilla'nın çabasını takdir ediyorum, ancak berbatlaştı gerçekten.
Peki Opera ile Opera GX arasında fark var mı ? Farklı uygulamalar mı ?
Farklı ürünler. Farkı, GX oyuncular için özel özellikler içeriyor sözde. Hala çöp.

Özellikle mobil tarayıcılarının durumu pek iyi değil gibi. Eklenti mağazasını geri getirecekler mi pek emin değilim. Ayrıca video izlerken kasıyor.
F-Droid üzerinden Fennec Firefox kurarsanız eklentilerin hepsini kullanabiliyorsunuz. Ben mobilde Bromite kullanıyorum bu arada.

Lütfen VPN söylemeyin, o VPN berbat. Üstelik Opera gibi gizlilik ve güvenlik konusunda güvenmediğim ve güvenmediğimiz bir şirketin ürününü önermem.

RAM ve CPU limiti çöp. Onları açınca tarayıcı aşırı derecede yavaş hale geliyor ve en sonunda çöküyor. Zaten Tab'ları daha tutamıyor hafızada, reload ediyor.

Yandaki messenger çubuğunu Vivaldi'de de yapabilirsiniz. Çok elzem değil.

MY Flow çöp, hiç kullanışlı değil.

Reklam engelleyici adam akıllı çalışmıyor, uBlock Origin şart oluyor.

GX Corner'da çöp, anca indie oyunları falanı falanı gösteriyor.

Dostum en iyisi Chrome ister RAM kullansın ister kullanmasın ağlamaya gerek yok bence de yıllardır işlerini yapıyorlar ve nispeten güvenilirler hem bir şirin atasözü der ki Chrome gizli sekmesine girersen fbi bile seni göremez.

Gittikçe berbatlaşıyor halleri. Firefox artık en fazla RAM ve CPU kullanan tarayıcı testlerimde ve nasılsa en hantalı da o. Mozilla'nın çabasını takdir ediyorum, ancak berbatlaştı gerçekten.

Farklı ürünler. Farkı, GX oyuncular için özel özellikler içeriyor sözde. Hala çöp.
Yeni teknolojileri yüzünden öyle ne yazık ki.
Screenshot_1.png

Bunu işlemcinizin fiziksel çekirdek sayısı kadar seçerseniz RAM ve CPU kullanımı inanılmaz düşecektir. Normalde donanım ivmelenmesini arada kapatıyorum.
Dostum en iyisi Chrome ister RAM kullansın ister kullanmasın ağlamaya gerek yok bence de yıllardır işlerini yapıyorlar ve nispeten güvenilirler hem bir şirin atasözü der ki Chrome gizli sekmesine girersen fbi bile seni göremez.
5 milyar dolar ceza ödeyeceklerdi gizli sekmede Chrome girdiklerinizi not edip sunucularına yolluyorlar diye. Lütfen emin değilseniz yorum yapmayın.

Normal opera kullandım uzun bir süre
Reklam engelleyicisi yetersiz.
Hız konusunda iyiydi.
Chrome kadar fazla kaynak tüketmiyordu.
Vpn'i oldukça yavaş sonuçta tamamiyle ücretsiz o yüzden eleştiremiyorum.Video izlemek için kullanılmaz ama hızlı internet gerektirmeyen sitelerde kullanışlı olabiliyor.
Video oynatmak konusunda çok problemliydi diye hatırlıyorum.
Şimdi Brave'e geçtim çok daha iyi reklam engelleyicisi var ve video oynatmak konusunda en ufak problemi yok.Üstüne Brave rewards sayesinde küçük de olsa para kazanabiliyorsun bir iki indie oyun alacak kadar para çıksa yeter bence.

Normal opera kullandım uzun bir süre
Reklam engelleyicisi yetersiz.
Hız konusunda iyiydi.
Chrome kadar fazla kaynak tüketmiyordu.
Vpn'i oldukça yavaş sonuçta tamamiyle ücretsiz o yüzden eleştiremiyorum.Video izlemek için kullanılmaz ama hızlı internet gerektirmeyen sitelerde kullanışlı olabiliyor.
Video oynatmak konusunda çok problemliydi diye hatırlıyorum.
Şimdi Brave'e geçtim çok daha iyi reklam engelleyicisi var ve video oynatmak konusunda en ufak problemi yok.Üstüne Brave rewards sayesinde küçük de olsa para kazanabiliyorsun bir iki indie oyun alacak kadar para çıksa yeter bence.
Brave ile bitcoin işine girmiyorsanız iyi. Bu arada verdikleri ödülü yanlış bilmiyorsam 25 olmadan çekemiyorsunuz. Bir de referans linki ile giriş yapıyor bitcoin sitelerine, o konuda kendilerini uyanık sanıyorlar ne yazık ki.

Yeni teknolojileri yüzünden öyle ne yazık ki. Eki Görüntüle 734044

Bunu işlemcinizin fiziksel çekirdek sayısı kadar seçerseniz RAM ve CPU kullanımı inanılmaz düşecektir. Normalde donanım ivmelenmesini arada kapatıyorum.
Farkındayım. İçerik işlemi sınırını 1 bile yapsam, about:memory sekmesinden Minimize Memory Usage bile yapsam, yine Edge'e mesela yaklaşamadı. Üstelik Edge'den daha hantaldı.

Farkındayım. İçerik işlemi sınırını 1 bile yapsam, about:memory sekmesinden Minimize Memory Usage bile yapsam, yine Edge'e mesela yaklaşamadı. Üstelik Edge'den daha hantaldı.
Orası doğru. Yine de şu an ben 10 eklenti ve bu sayfada, arkadaki RAM temizleyicim çalıştığında 50 MB kullanım alıyorum 10 saniyede 100 MB civarı oluyor ve tekrar sıfırlanıyor.

Genel olarak eh işte, ancak gizlilik konusunda kesinlikle güvenilmemesi gereken bir şirket.

Arayüzü, Sidebar'da message uygulamaları, GX olanında RGB desteği dışında pek bir esprisi yok dürüst olursam. VPN ve reklam engelleyicisi çöp.

Vivaldi veya Brave önerebilirim.

@unnamedington @26318

Peki güvenilirlik olarak hangisinin önerirsiniz?
Firefox, Chrome, Edge.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı