Rehber Opera Önerilen Ayarlar ve Uzantılar

Eki Görüntüle 730099

Opera kullananlar için tavsiye ettiğim ayarlar ve uzantıları paylaşacağım. Şahsen kırmızı ile işaretlediklerimi kesinlikle yapmanızı öneririm. Diğer ayarlar tamamen size kalmış. Ayarlar ile ilgili görselleri, konu sayfası hızlı yüklensin diye Sürprizbozan içine aldım.

Göstermediğim ayarlar kişisel zevkine ait ayarlardır. Önerdiğim ayarlar güvenlik ve gizlilik ile alakalıdır.

İlk olarak Opera'nın reklam engelleme ayarını önermiyorum. Çünkü içerisinde kozmetik filtre barındırmıyor. Ayrıca sitelerde öğe engelleyemiyorsunuz. Bu özellikler sadece Ublock Origin ve AdGuard sunuyor. Hepsi için forumda ayar konusu yaptım. Tavsiye ettiğim uzantılarda Ublock Origin öneriyorum.

Ama Opera'nın reklam engelleme ayarını kullanacaklara şu şekilde kullanmalarını öneririm.

Eki Görüntüle 1692978

Ayrıca reklam engelleme düzeyini artırmak için şu filtreyi ekleyin.

Kod:
https://raw.githubusercontent.com/d3ward/toolz/master/src/d3host.adblock

Eki Görüntüle 1696309

Eki Görüntüle 1696308

Eki Görüntüle 1696307

Eki Görüntüle 1692977

Eki Görüntüle 1692979

Eki Görüntüle 1692975

Eki Görüntüle 1692974

Eki Görüntüle 1692973

Eki Görüntüle 1692972

Eklediğiniz uzantılar arama motorunda çalışması gerekiyorsa, resimdeki gösterdiğim gibi ''Arama sayfası sonuçlarına erişime izin ver'' seçeneğini işaretleyin. Bunu yapmazsanız arama motorlarında reklam görmeye devam edersiniz. Aynı şekilde arama sonuçlarına etki eden uzantılar için bu ayarı açın.

Opera, varsayılan olarak arama motorlarında uzantıları devre dışı bırakıyor. Arama motorlarından para alıyor bu yüzden reklam engellenmesin diye böyle bir şey yapıyor. Zaten kendi reklam engelleme ayarı da direkt olarak arama motorlarını istisnalara ekliyor.

Eki Görüntüle 1353324

Eki Görüntüle 1621398


Dipnot: Opera'nın reklam ve izleyici engelleme ayarını kapatın.

H264ify uzantısı YouTube video oynatıcısını farklı bir Codec ile çalışmaya zorlar. Bu yöntem YouTube CPU tüketimin %20'a yakın azaltır. Ama 1080P 60 FPS üstü video seçeneklerinden mahrum kalırsınız.

Güvenlik için TrafficLight öneririm. Hafif ve etkilidir. Eğer güvenlik yazılımınız varsa ve Opera'ya etki ediyorsa kullanmayın.

Chromium alt yapısından gelen ve Google'un Beta'da test ettiği koyu tema ayarını açabilirsiniz.

Eki Görüntüle 1488583

Koyu teması olan ya da sorun yaşadığınız sayfalarda, sayfanın boş bir yerine sağ tıklayarak kapatabilirsiniz. Bu ayar deneysel olduğundan isterseniz Dark Reader uzantısını da kullanabilirsiniz.

Eki Görüntüle 1488584

Bu uzantıların alternatiflerini ise kaldırın. Fazladan uzantı tutmak tarayıcı kaynak tüketimini artıracak ve sayfaların açılış hızına etki edecektir.

Opera'yı uzun süredir kullanıyorsanız, bağlantıya göz atın. Opera güncellemeden sonra eski dosyalarını silmiyor.
 
Son düzenleme:
@acv Konu içinde o ayarı değiştirdim. Ayrıca önerdiğiniz bir uzantı varsa gizlilik, güvenlik vb. için ekleme yapayım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Opera kullananlar için tavsiye ettiğim ayarlar ve uzantıları paylaşacağım. Şahsen kırmızı ile işaretlediklerimi kesinlikle yapmanızı öneririm. Diğer ayarlar tamamen size kalmış. Ayarlar ile ilgili görselleri, konu sayfası hızlı yüklensin diye Sürprizbozan içine aldım.
Aşağıdaki güvenlik, reklam ve izleyici engelleme uzantılarını öneririm.

Güvenlik için Traffic Light öneririm. Kaspersky IS gibi kaliteli bir güvenlik yazılımınız var ise, size Opera'yı tavsiye etmem. Çünkü Opera tarayıcısında bu güvenlik yazılımlarının uzantıları desteklenmiyor yani çalışmıyor.



Ayrıca daha iyi bir internet deneyimi için bağlantıdaki uzantıları öneririm.


Bu uzantıların alternatiflerini ise kaldırın. Fazladan uzantı tutmak tarayıcı kaynak tüketimini artıracak ve sayfaların açılış hızına etki edecektir.
''Daha hızlı göz atmak ve arama yapmak için sayfaları önceden yükle'' ayarını Ublock zorunlu olarak aktif hale mi getiriyor? Yoksa kapatıyor mu anlamadım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Açık olması daha iyi gibi hız açısından.
Henüz ziyaret etmediğin sayfaları önceden yüklemeye yaradığı için evet. Fakat, eklentinin işlevselliğini bozduğu ve gizlilik sorunlarına yol açtığı için kapatılması öneriliyor.

Checking this will disable prefetching in your browser. When prefetching is enabled, the browser can still establish connections to remote servers even if the resource from these remote servers are meant to be blocked by uBlock.
 
Hocam Google Chrome'da uBlock Origin önerdiğiniz ayarları yaptım. Canlı derse bağlanamadım hata verdi. Uzantıyı o sayfada devre dışı bıraktım işe yaramadı. Tarayıcıyı sıfırladım düzeldi. Uzantıda ayarları yaptıktan sonra denk mi geldi bilmiyorum ama uzantı açıkken sorun çıkmıyordu normalde. Dediğiniz ayarları yapmasam sorun olmaz değil mi? Varsayılan ayarlarda kullanıyorum uzantıyı şu an.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı