Edge kullanıyorum. Microsoft'un geliştirme sürecinden memnunum ve piyasaya yön veren atılımları da şu an Microsoft yapıyor. Chrome kadar istikrarlı ve hızlı, hatta Chromium altyapısının kaynak tüketim sorunları ve performansına büyük katkıları oldu.
Genellikle Edge, Türkiye içerisinde Yandex ile anlaşmaları olduğundan insanlar Yandex görünce hemen Chrome indirmeye devam ediyor. Eğer kullanırsan arama motorunu değiştirmeyi de gösteririm. Gerçi ayar konusunda göstermiş olmam lazım.
Chrome'a göre daha fazla özelleştirme sunduğundan tercih ediyorum.
Yeni Microsoft Edge ile web'de gezinmeyi daha da kolay hale getirmek için performans, uyumluluk ve hıza sahip olursunuz. Tarayıcı Windows 10/11 güncel sürümü ile yüklü olarak geliyor. Ama eski sürüm yüklenebiliyor. O yüzden güncel olduğundan emin olun. edge://settings/help Başka bir işletim...
Google Chrome, Google tarafından geliştirilen ücretsiz bir web tarayıcısıdır. Eylül 2008'de Microsoft Windows sürümü yayımlanmış; daha sonra Linux, macOS, iOS ve Android sürümleri de geliştirilmiştir. Google, Chrome'un kaynak kodlarının büyük kısmını Chromium adlı açık kaynak projesi kapsamında...
Opera kullananlar için tavsiye ettiğim ayarlar ve uzantıları paylaşacağım. Şahsen kırmızı ile işaretlediklerimi kesinlikle yapmanızı öneririm. Diğer ayarlar tamamen size kalmış. Ayarlar ile ilgili görselleri, konu sayfası hızlı yüklensin diye Sürprizbozan içine aldım. Opera'yı uzun süredir...
Bana tarayıcı tercihi soruyorsanız şu önerileri yapabilirim.
Gizlilik odaklı: Brave veya librewolf.
Hız, istikrar ve performans: Chrome ve Edge.
Bunun dışında tarayıcılar maalesef her iki tarafta da yetersizler.