Çözüldü Opera Video İzlerken İşlemci Kullanımı %100 Olması

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Operada video izlerken işlemci kullanımı %100'e çıkıyor. İnternette gezerken bir problem olmuyor %10-20 arası geziyor. Twitch veya Youtube'dan video izlerken tavan yapıyor. Windows 10 işletim sistemi kullanıyorum ve işlemcim i3-2120.
Güncelleme: Youtube'da böyle olmamaya başladı. Sadece Twitch'deyken böyle oluyor. Google Chrome'dan geçtim. Opera kişiselleştiriliyor diye ama fan sesinden video izleyemiyorum.

Son düzenleme:
Donanımsal desteklenmiyorsa genelde bu sorunlar oluyor özellikle h265 codecinde. Bunu çözünürlüğü düşürerek azaltabilirsiniz ama sizin hangi çözünürlükte izlediğinizi bilmiyorum. Tarayıcıdan tarayıcıya değişiyor fakat işlemciniz hem eski hem de düşük özellikte darboğaz yapması muhtemel. Şu rehberi uyguladıktan sonra deneyin.

Rehberdekileri zaten rutin olarak yapıyorum. Acaba sorun Opera'dan mı kaynaklanıyor. Chrome'da böyle bir sorun yoktu.
Sizin ki zaten yeni nesilmiş.
Sorunu kendi kendime çözdüm. Nasıl çözdüğümü fotoğraflardan anlayabilirsiniz.
Screenshot_2.png
Screenshot_1.png

Son düzenleme:
Bende opera kullanıyorum ve ara sıra resimler, googlede çıkan siteler yüklenirken bilgisayar direk kilitleniyor öyle kalıyor. Ara sıra oluyor bu. Bu donanım hızlandırmadaki tik işaretini kaldırdım bakalım gene olacak mı. Sizde de böyle bir durum olmuş muydu?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı