Opera'ya hayır

Peki başka interneti hackleyip, sanal makinede proxy kullanıp Mac adresimizi değiştirirsek ve VPN ile Tor Browser'a girersek güvende olur muyuz?

Çok hayal dünyasında yaşıyorsun. Bilmeden hacklediğin hacklediğini zannettiğin ağlar veya donanımlarda tek araştırma ile yakayı ele verirsin.
Reddit'te atılan 10 tane link -yarısı okunmamış :ROFL: - ile veri çalmış olmuyor. Öncelikle durumu sadece kullanıcı bazında düşünmeyelim. Opera diğer Chromium tabanlı tarayıcılara eklenti ile gelecek özellikleri entegre getirince kullanıcıların odağı oldu. Herkes birbirine Opera önermeye başladı. Bu durumu anlatmaya gerek yok sanırım. Her tarayıcı önerisi konusunda Opera gibi tarayıcı görmedim. Diyenleri görmemiş olamazsınız.

Opera yıllardır alamadığı kullanıcı kitlesini bu önermeler sonrasında topladı. Diğer firmalar bu hızlı yükselişi daha başlamadan bitirmek istemiş. Ortaya veri ihlali olayını attılar. Reddit'te herkes konular açmaya vs. başladı. Bir anda Opera kullanımı düşmüştü. Diğer firmalar istediğini başardı.

Bir de olayı devletler olarak düşünelim. Opera'nın veri çaldığı diğer kullanıcılar tarafından apaçık görünürken ve herkes elinde kanıt ile gitmesine rağmen niye hiçbir yaptırım uygulanmıyor? Daha geçtiğimiz aylarda Apple telefonları yavaşlattığı için milyonlar ödedi. Şimdi Opera veri çalarken devletler gözünü kapalı mı tutuyor?

Devlet isterse dava açar. Ama açmıyor. Verilerin satıldığı apaçık ortada. Daha fazla konuşmaya gerek yok sanırsam :).

RAM'ı aşağı çek bakalım, havalara uçuyor. YouTube sapıtıyor, Twitch'de görüntü donuyor.
Normal Operaya lafım yok, ama GX tam bir rezillik. Göz boyama için birebir.
Bilgisayarda RAM varken niye RAM kullanımını sınırlayayım ki? Kullanışlılık ve görsellik olarak en iyi tarayıcı olduğunu düşünüyorum.

Bunun konumuzla ne alakası var? RAM'i aşağı olanlar illaki başka tarayıcı kullanacak.
A oyunu güzel bir oyun, ama benim sistemimin gücü yetmiyor. Bu durum A oyununu kötü yapar mı?
RAM'ı aşağı olanlara hunharca "opra cıeks" öneren 300iq(!) arakadaşlara söyleyeceksin bunu.

RAM'ı aşağı olanlara hunharca "opra cıeks" öneren 300iq(!) arkadaşlara söyleyeceksin bunu.
Öyle bir öneride bulunmadım. Düşük RAM ile kullanmadığım için nasıl sonuç verdiğini bilmiyorum.
Yapmaz ama şu anda Opera'yı savunuyorsunuz. Realist bakın lütfen.
Savunuyorum, çünkü kullandıklarım arasında kullanımı en güzel olan tarayıcı Opera'dır. Konu başında da sadece "Hantallığını/Yavaşlığını görmedim." yazdım.
Sizin şuanda yapmaya çalıştığınız da bir nevi WhatsApp olayı gibi. Kıyamet günü gibi WhatsApp'i silenlerin 2 gün sonra tekrar yüklemesi.
Daha güzel bir alternatifi çıkarsa Opera'yı bırakır ona geçerim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı