Opera'ya veri satıyor deyip Chrome önermek

En mobil derken hocam?
Gün içerisinde kullandığınız bütün siteler Chrome'da daha çabuk önbelleğe alınır ve daha hızlı daha "mobil" bir şekilde açılır. Spesifik sitelerden bahsetmiyorum. Açıkçası Chrome bu işin tekelindedir. Hızlı bir tarayıcı deneyimi istiyorsanız "bence" kesinlikle Chrome kullanmalısınız.

Önbellek her tarayıcıda var artık. Yeni birşey değil.

@Captain Levi Microsoft, Yandex bir tık hatalı gibi olmuş. Microsoft veri toplamıyor demek kör olmakla eş değer.

Opera kullansanız bile gizliliğe önem gösterin. Reklam verisi deyip geçmeyin, bazen istemediğiniz bir veriyi önünüze koyabiliyorlar.

Firefox ve Brave gizlilik odaklı taracılar. Chrome ve Edge ise veri toplamaya devam ediyor. Ama Opera'ya göre daha güvenilir şirketler olduğundan, en azından Opera'nın aktarım yaptığı 2-3 şirkete göre kendinizi daha güvende hissedebilirsiniz. Opera'nın reklam ve izleyici engelleme ayarı filtrelerden bağımsız, kendi antlaşmalarına göre reklam ve izleyicileri görmezden geliyor. Bu yüzden Opera kullananlara en kötü uBlock Origin kullanmalarını öneririm. Diğer uzantılar da gizlilliğinizi artıracaktır.

Son düzenleme:
Hocam bir ton gizlilik için eklenti kurdum zaten Privacy badger, uBlock Origin, PixelBlock gibi Brave'e bir de Opera GX ve Opera genel olarak biraz problemli tarayıcılar zaten Opera biraz daha iyi Opera GX'e kıyasla fakat Opera GX'in neden kullanıldığını bile bilmiyorum inanın tasarımı ışıklı olmasaydı kimse kullanmazdı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…