Optimus Switch cihazı HDMI dummy takarak MUX gibi kullanmak

Bu bilgi yalnızca advaced optimus cihazlar için geçerli. Standart optimus cihazlarda böyle bir durum yok. iGPU 2.planda olsa bile monitör IGPU'ya bağlı olduğundan optimus darboğazı devam eder.

Hayır. Fiziksel olarak yine laptop ekranına bağlı olduğunuz sürece darboğaz devam eder. MUX yazılım değildir. Bir çip ile yönetilir. Optimus bir cihazı MUX gibi kullanmanın tek yolu laptop monitörünü devre dışı bırakacak fiziksel bir monitöre bağlamaktır.

Dostum anlattığım dediğin gibi monitöre takmak gibi, sadece dummy ile kandırmak mümkün müdür laptop ekranına verecek fakat sanal olark Win+p ile sadece 2. ekran seçmek gibi.
 
Bunu yapabilmen için laptop'un ekranına iGPU'dan giden veri kablosunu devre dışı bırakacak fiziksel bir switch yapman, sonra paralel bir hat çekip o hattın ucunuda HDMi çıkışına bağlaman gerekir. Bu aşamaları elektronikten anlayan birileri yapabilse bile pek pratik olmayacaktır. Ayrıca birini kapamadan öbürünü açarsan yanlışlıkla yine sorun olacaktır.

Adsız.jpg


Eğer düşük çözünürlük ve düşük ayarlarda oyun oynamıyorsan MUX veya harici ekranın performansa etkisi +%4-5 civarı ancak olacaktır. Farkı düşük ayarlarda koyuyor (+%15)
 
Bunu yapabilmen için laptopun ekranına IGPU'dan giden veri kablosunu devre dışı bırakacak fiziksel bir Switch yapman, sonra paralel bir hat çekip o hattın ucunuda HDMI çıkışına bağlaman gerekir. Bu aşamaları elektronikten anlayan birileri yapabilse bile pek pratik olmayacaktır. Ayrıca birini kapamadan öbürünü açarsan yanlışlıkla yine sorun olacaktır.

Eki Görüntüle 1552310

Eğer düşük çözünürlük ve düşük ayarlarda oyun oynamıyorsan MUX veya harici ekranın performansa etkisi +%4-5 civarı ancak olacaktır. Farkı düşük ayarlarda koyuyor (+%15)

Peki çevirici vs. varsa kasanın içinddn ana ekranı HDMI yerine bağlasam, bağlarken içden dışdan değil lehim vs. gibi o mümkün mü acaba?
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı