Orijinal ile sahte kol arasındaki farklar nedir?

Logitech F310 ve Dualshock 4 kullanmış birisi olarak şunu söyleyebilirim, arada dağlar kadar fark var. Hatta yeni alınan DS4 ile 2 senedir kullanılan bile farklı oluyor.

Bunu en rahat trigger'larda fark edersiniz, daha hassas olur, sağlam olur, parmağınız daha rahat eder.
 
Malzeme kalitesi, hassasiyet, sağlamlık, titreşim gibi konular da farkı hissedersiniz. Zaten daha önceden orijinal kol kullandıysanız elinize alınca orijinal olmadığını anlama ihtimaliniz var. Tabii 500 TL'ye orijinal kol almak ne kadar mantıklı orası tartışılır. Araların da yüksek fiyat farkı var ben bu yüzden sahte olanı alırdım.

Bende orijinal beyaz DS4 var. Fakat bazen oyunlardayken analog kendi kendine dönüyor. Karakterler daire çiziyor. Odyssey de özellikle bu çok oluyor. Özellikle harita'yı açtığım zaman analog sapıtıyor. Her zaman olmayan bir sorun bu ama olduğu zaman da tam oluyor, insanı delirtiyor. Bu yüzden bir tane daha orijinal kol :D yani gamepad almak istiyorum. Hepsiburada'da gördüğüm kadarıyla bir tane var. O da siyah ve çok fazla olumlu yorum var. Hazır 800 den 450'ye düşmüşken alıp, yanında da bir kaç oyun alayım diyorum. O yüzden sormak istedim 229 TL'lik olanlar ile orijinal arasında ne fark var diye. Benim PS4 beyaz biraz takıntım var ama idare edeceğim artık. Orijinal beyaz DS4 680 TL. Verilmez şuanda ona, hemde indirimsiz hali.
 

Geri
Yukarı