Orijinal Windows yavaşlığının nedeni nedir?

rimpalace

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selamlar. Bu masaüstü duruyor hala:
Ryzen 5 3600 - RTX 3060 OC 12GB - 16GB 3200Mhz Ram - 512GB M2 SSD - W11 Pro

Neden bilmiyorum orijinal ISO Windows kuruyorum + orijinal Windows keyim var onu girip etkinleştiriyorum nedense modlu Windows'lar kat kat daha hızlı geliyor bana.

Modlu Windows var 3 yıldır kullandığım Tnctr'den indirmiştim. Hala o var 3-5 sorunu olmasa güzel ISO.

Bende mi sorun var modlu ISO'ya alıştım diye mi orijinal ISO yavaş geliyor.

Varsa beğendiğiniz W11 Home orijinal sürüm link atar mısınız deneyeyim.

Bugüne kadar hep Pro kullandım aslında ihtiyacım yokmuş Pro'ya. Oyun - Opera - metatrader - VLC kullanıyorum sadece :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar selamlar. Bu masaüstü duruyor hala:
Ryzen 5 3600 - RTX 3060 OC 12GB - 16GB 3200Mhz Ram - 512GB M2 SSD - W11 Pro

Neden bilmiyorum orijinal ISO Windows kuruyorum + orijinal Windows keyim var onu girip etkinleştiriyorum nedense modlu Windows'lar kat kat daha hızlı geliyor bana.

Modlu Windows var 3 yıldır kullandığım Tnctr'den indirmiştim. Hala o var 3-5 sorunu olmasa güzel ISO.

Bende mi sorun var modlu ISO'ya alıştım diye mi orijinal ISO yavaş geliyor.

Varsa beğendiğiniz W11 Home orijinal sürüm link atar mısınız deneyeyim.

Bugüne kadar hep Pro kullandım aslında ihtiyacım yokmuş Pro'ya. Oyun - Opera - metatrader - VLC kullanıyorum sadece :D

İnternetten bulabilirsen 23H2 ve 21H2 sürümlerini kurabilirsin gayet stabil sürümler.

Bugüne kadar hep Pro kullandım aslında ihtiyacım yokmuş Pro'ya. Oyun - Opera - metatrader - VLC kullanıyorum sadece
  • Home doğru ve önemli bir karar.
  • Hala 24H2 ye geçmedim, mecbur kalmadıkça geçmeyi de düşünmüyorum.
  • Microsoft son zamanlarda yaptığı güncellemeler ile eski-yeni tüm versiyonların içine ediyor ve zorluyor.

Arkadaşlar 23H2'miş zaten sistem.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    35,1 KB · Görüntüleme: 32
Bu sorunun pro,home veya sürüm farkıyla alakası yok.

Custom OS'lar da arka plan hizmetleri, gereksiz uygulamalar vs kapatıldığı için windows daha hızlı oluyor. Oyunlarda ise fps farkı çok düşük sistem olmadığı sürece olmuyor. Onlarla aynı hızı 24H2 Iot Enterprise LTSC sürümü ile de yakalayabilirsiniz. Ya da kendi sisteminizde telemetrileri vs. kapatırsanız hızlanır.

Herkesin sorunlu dediği Windows 11 Pro 24H2 kullanıyorum. Tüm güncellemeleri erken den alma özelliği de açık. Hiç bir sıkıntı yaşamadım daha.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı