Oris Telekom Nasıldır?

Makaleler
1
Yer
İzmir
An itibari ile Netspeed kullanıyorum. Yaşadığım bazı sorunlar ve daha yüksek hız alabileceğim için 100Mbit Oris Telekom tarifesine geçmeyi düşündüm. Bunu yapmadan önce daha önce Oris Telekom kullanan veya kullanmakta olan kullanıcılardan bilgi almak istedim. Ne gibi sorunlar ile karşılaştınız? Müşteri ve Teknik Hizmet Nasıl?

Çözüm
Baştan söyleyeyim sana ilk başta aktivasyon ücretimiz var diye bir durum söylemiyorlar. Zaten kullandığın süre boyunca sana böyle bir bedel ödetilmiyor ama çıktıktan sorna işin rengi değişiyor. İstersen 2 yıl kullan çıktığın anca 50 TL aktivasyon ücreti faturalandırırlar. Sitesinde fiyatların az olduğuna bakma sana taahhüt olmadığı için bir ay sonra bile yıl başına kadar fiyat garantili dediği tarifede zam yapar baka kalırsın. Daha önce al sat sistemi ile hizmet veriyorlardı, Telekom ne yaparsa etkileniyorlardı. İP TV kısıtlamaları, İndirme kısıtlamaları, akşamları pingler ve hız düşmeleri. Her neyse şu an VAE sistemine geçtiler ama sunucularla araları iyi değil. Oyunlarda ve hız testinde ping yüksek çıkıyor. Oris Telekom asla önermeyeceğim İSS'ler arasında ilk sırada.
@vaJkean O zaman çık bakalım 1 yıldan sonra alıyorlar mı almıyorlar mı görelim. Bana biraz bir ay bedava kapma çabasındasın gibi geldi.

Limitsiz Taahhütsüz Yüksek Hızlı VDSL EV İnterneti - ORIS -> Tarife Detayları

"Aktivasyon ücreti ilk faturanıza indirim olarak yansıtılır, Abonelik iptalinde son dönem faturasına yansıtılır. 12 Ay boyunca hizmet alan Abonelerimizde bu ücret tahsil edilmez. "

Ben değil, firma söylüyor...

@vaJkean O zaman çık bakalım 1 yıldan sonra alıyorlar mı almıyorlar mı görelim. Bana biraz bir ay bedava kapma çabasındasın gibi geldi.
Cayma hakkı tarihi ne zaman başlar? Müşteri desteği kurulum işleminden sonra başladığını söyledi. Ama firmaya güvenmiyorum. Sözleşmenin ellerine ulaştığı tarihten itibaren başladığını tahmin ediyorum.

Ayın 15'in de internetimizi değiştiriyoruz çok kararsızım şu an. Oris Telekom'a şans vereceğiz galiba biz de :D Birkaç yerde de abartı fatura, gereksiz ücretler talep ediyorlarmış öyle okudum.

NetSpeed'i 16 Mbps tarifesi de 66 TL ama bir yandan da o fiyata 100 Mbps varken sürekli kafayı karıştırıyor. Gerçi altyapım berbat olduğu için şu an 15 Mbps maksimum ama ileride gelişir 100 Mbps alırken 16'da kalmayayım diyorum.

Limitsiz Taahhütsüz Yüksek Hızlı VDSL EV İnterneti - ORIS -> Tarife Detayları

"Aktivasyon ücreti ilk faturanıza indirim olarak yansıtılır, Abonelik iptalinde son dönem faturasına yansıtılır. 12 Ay boyunca hizmet alan Abonelerimizde bu ücret tahsil edilmez. "

Ben değil, firma söylüyor...
Oris Telekom'a fazla güvenme ama benim tecrübeme güvenin. Parayı 2 yılda geçse yansıtır ama hakem heyetine başvurursan bu parayı ödemezsin.
Cayma hakkı tarihi ne zaman başlar? Müşteri desteği kurulum işleminden sonra başladığını söyledi. Ama firmaya güvenmiyorum. Sözleşmenin ellerine ulaştığı tarihten itibaren başladığını tahmin ediyorum.
Normalde öyle diyorlar ama telefonuna geçişiniz sağlandı, kullanıcı adı ve şifreniz bu diye mesaj geldiği tarihten itibaren geçerli. İtiraz edersen bu tarih dikkate alınır hakem heyetinden. Yani onu mesajla veya arayarak bildirirlerse o olayı kaydet.

Oris Telekom'a fazla güvenme ama benim tecrübeme güvenin. Parayı 2 yılda geçse yansıtır ama hakem heyetine başvurursan bu parayı ödemezsin.

Normalde öyle diyorlar ama telefonuna geçişiniz sağlandı, kullanıcı adı ve şifreniz bu diye mesaj geldiği tarihten itibaren geçerli. İtiraz edersen bu tarih dikkate alınır hakem heyetinden. Yani onu mesajla veya arayarak bildirirlerse o olayı kaydet.

Şuanda iş yerindeki ofiste ORIS var ve sorunsuz. Ben güveniyorum. Ayrıca Tüm firmalarda çeşitli problemler var...

Bildirdikleri an kayıt ederim. Ben de Aktivasyon ücretini ayrılmam halinde ödemem. Hakem Heyetine nasıl bir açıklama yapmıştınız? Örneği varsa ben de ileride ihtiyaç halinde kullanırım.
Şuanda iş yerindeki ofiste ORIS var ve sorunsuz. Ben güveniyorum. Ayrıca Tüm firmalarda çeşitli problemler var...
Başka firmaların çeşitli sorunlarının olması Oris Telekom sorunlarını meşrulaştırmıyor. Ya da sorunları düzeltmiyor. Destek hattına bağlanmak için her seferinde dakikalarca bekliyorum. Bağlandıktan sonra Amatör çalışanlar ile uğraşıyorum.

Bildirdikleri an kayıt ederim. Ben de Aktivasyon ücretini ayrılmam halinde ödemem. Hakem Heyetine nasıl bir açıklama yapmıştınız? Örneği varsa ben de ileride ihtiyaç halinde kullanırım.
Başka firmaların çeşitli sorunlarının olması Oris Telekom sorunlarını meşrulaştırmıyor. Ya da sorunları düzeltmiyor. Destek hattına bağlanmak için her seferinde dakikalarca bekliyorum. Bağlandıktan sonra Amatör çalışanlar ile uğraşıyorum.
Sen telefon görüşmesinde ilk ay indirim olarak girdiklerini kaydet önce. Zaten ilk fatura çıkarsa sana faturada indirim olarak giriyorlar. Hakem heyetine bunu sunarsın.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı