Orta Seviye Monitör Önerisi - Full HD, HDMI, 2ms

zeibek

Hectopat
Katılım
30 Temmuz 2013
Mesajlar
22
Merhaba herkese,

Yaklaşık bir ay sonra bir bilgisayar toplayacağım için monitör araştırması yapıyorum. Monitörü sanırım sadece %30-40 civarında oyun için kullanacağım. 500 lira civarı bir para ayırdım bu iş için; ama bütün isteklerimi karşılarsa 700 liraya kadar çıkabilirim. İstediğim özellikleri sayayım önce:

- 24" 27" arası (duruma göre 23"e kadar inebilir)
- 1920 x 1080 çözünürlük, HDMI (you don't say!! :D )
- 2 ms'e kadar tepki süresi (5 ms bile olur aslında, şu an kullandığım monitör 5ms ve hiçbir gecikme hissetmiyorum)
- Ekranı yana çevirebilme (bu özelliğin ismi sanırım portrait mode olarak geçiyor; benim için önemli)
- Siyah kalitesi (film vs izlemek için de kullanacağımdan siyahlar ne kadar koyuysa benim için o kadar iyi)
- Hoparlöre gerek yok
- Genel kalite özellikleri (parlaklık kalitesi, sağlamlık; ayrıca ghosting, ışık sızması, dengesiz ayaklık gibi kronik sorunların olmaması)

Dediğim gibi bilgisayarı toplamama daha 1 ay kadar var ve monitörü görerek, deneyerek almak istiyorum. Bu süre içerisinde aklınıza bu özelliklere uyan monitörleri söylerseniz gerekli yardımı yapmış olursunuz zaten. :)

İyi forumlar...
 
Geçen yıl Samsung SA550 modelini 560 tl ye almıştım. 23" + HDMI desteği + 2 ms tepkime + ekran ve ışık sensörü mevcut. Şu piyasada var mı bilmiyorum açıkcası. Benden sana tavsiye alacağın ekranda hoparlör muhakkak olsun :) Ayrıca tepkime süresi 2 ms yi geçmesin... Kullandığım ekranı "http://www.samsung.com/tr/consumer/pc-peripherals-printer/monitor/led-monitor/LS23A550HS/UF-spec" adresinden bakabilirsin. Eğer bi marka takıntın yoksa AOC lerin fiyatları makul. Onları da bi incele derim.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı