Ortaokul bitiminde yaz tatilinde çalışmak için iş bulunabilir mi?

merhabaufaklik

Femtopat
Daha fazla  
Bugün 8. sınıfı bitirdim 9'a geçeceğim. Yaz tatilim boş geçmesin istiyorum, iş bulmam lazım. Ama nasıl bulurum ya da bulabilir miyim? Bu yaşta alırlar mı bilmiyorum.

Kızım ben. Biraz garip olur gibi.

14 Yaşında bir kızın bir yerde çalışması neredeyse mümkün değildir. Hem toplumsal ön yargılar hem de güvenlik kaygıları devreye girer ve işveren kız çocuğunu sorumluluk riski olarak görür. Erkek çocuk için bu risk daha azdır çünkü erkek çocuğu genelde dış ortamda çalıştırılırken daha kabul edilebilir sayılır ve ayrıca kız çocuğunun ailesi de güvenlik ve namus kaygısıyla daha çok müdahale eder, dolayısıyla erkek çocuğu bir yerde iş bulabilirken kız çocuğu ya hiç işe alınmaz ya da tamamen göz önünde olan bir yerde bile tercih edilmez. Bu da istatistiksel olarak kız çocuklarının sokakta ya da dükkanda çalışmasının çok daha nadir olmasına sebep olur. Size tavsiyem diğer kızlar babanızın parasını yemeniz olacaktır. Keyfini çıkarın. Bir babanın en çok gurur duyacağı şey, çocuğunun okuyup bir yerlere gelmesidir; çıraklık yapması değil.

Var çok var. Ama çalışmamı istemiyor.
Şu anda babanız istemiyorsa biraz zor. Tanıdık olması güvenilir olması çok önemli. Bu da babanız aracılığıyla mümkün. Boş durmamak için sadece çalışma seçeneği yok. Kendiniz kendi imkanlarınızla da oldukça dolu bir yaz geçirebilirsiniz. Dil öğrenebilirsiniz ilginiz varsa. İlgili olduğunuz bir konu üzerine eğilebilirsiniz. Para kazanmak, iş öğrenmek güzel tabi ki fakat bazı şeylerin zamanı farklı olabilir, şu anki durumda "yapabiliceğinizin" en iyisini yapmaya odaklanmalısınız bence. Gayrısını zorlamak size negatif duygular yaşatabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı