Ortaokul ortamı neden kötü?

Hocam size kötü bir haber vereceğim bu konuda. Maalesef ki büyük ihtimalle evet. Ama büyük ihtimalle. çünkü lisede de bence çoğu şey değişmiyor. Belki 11'den sonrası ama o da bence fiyasko. Çünkü artık ergenliğin son noktaları ve ruh iyice asileşiyor. Gidip alkol alamazken artık lisede gizli gizli alabilirler vesaire. Arkadaşlarını çok iyi seç ve umurunda olan arkadaş sayısı değil, arkadaş kalitesi olsun.
Amacım o zaten hocam, birkaç arkadaş ortamı kurup derslere odaklanmak istiyorum.

Amacım o zaten hocam, birkaç arkadaş ortamı kurup derslere odaklanmak istiyorum.

Hocam liseye göre hem değişir hem değişmeyebilir. Mesela fen lisesine gitsen bu sefer kafasını dersten kaldırmayan okulu hayat sanan kişilerle karşılaşabilirsin ama öte yandan meslek liselerinde bilinçli insanlar ile de karşılaşabilirsin. Değişken yani.

Hocam liseye göre hem değişir hem değişmeyebilir. Mesela fen lisesine gitsen bu sefer kafasını dersten kaldırmayan okulu hayat sanan kişilerle karşılaşabilirsin ama öte yandan meslek liselerinde bilinçli insanlar ile de karşılaşabilirsin. Değişken yani.
Çoğunluk olarak hocam iyi bir lisede daha az sıkıntılı elemanlar olmaz mı?

Çoğunluk olarak hocam iyi bir lisede daha az sıkıntılı elemanlar olmaz mı?

Hocam daha az sıkıntılıdan kastın nedir? Mesela benim seçeceğim arkadaşla ben bir konuyu derinlemesine tartışabilirim. Onunla samimiyet kurabilirim, arkamı ona yaslayabilirim ve bilgi alışverişi yapabilirim. Fakat senin seçeceğin arkadaş onunla ders çalışacağın, hatta belki kopya isteyeceğin bir arkadaş olabilir. Eğer ikincisiyse, büyük ihtimalle fen lisesi gibi iyi olarak nitelendirilen liseler daha iyi olur. Fakat birincisiyse okuldan bağımsız bu, meslekte de olabilir fende de. Eğer daha az sıkıntılıdan kastın, tehlikeli olmayan biri ise evet. Fen lisesinde daha az olur.

Fakat bunlardan haricen sana bir tavsiye vermek istiyorum. Kendini korumayı öğren. Git yanında bıçak taşı demiyorum, öfke krizine girdiğinde anlık bir hata ile hayatını karartırsın. Bir dövüş kursuna git, bazı sanatlar bıçağa karşı vesaire de savunmayı öğretiyor. Aynı zamanda insanlarla nasıl iletişim kuracağını bil. Nerede aptal olacağını biliyorsan yeterince zekisindir. Atara atar, gidere gider kafasına asla girme. Çünkü öfke krizi çok büyük ve tehlikeli bir şey. Sen adamı ittirirsin, adam sen kimsin bana dokunuyorsun deyip seni bıçaklar. İnsanlarla nasıl iletişim kuracağını bil ve yeri gelince onlara yaranmayı öğren. Ayrıca çoğu konuda şu kafada olmanı tavsiye ederim. Etik, etiğin olduğu yere kadardır. O kişiler eğer kötü biriyse sen de kötü biri ol. Uzun lafın kısası nerede nasıl davranacağını bil yani.

Daha ortaokulda zorlanıyorsan lisede ne yaparsın bilmem. Lise gerçekten berbat bir yer, özellikle 11 ve 12. Sınıflara doğru gittikçe kötüleşiyor. Allah’a şükür ben atlattım darısı sizin başınıza.

Güzel bir liseye gidersen düzelir fakat meslek vs. gideceksen yine aynı şeyler...
Nereye gittiğin fark etmiyor maalesef. Ortalama bir okuluda deneyimledim biraz daha üst bir okuluda deneyimledim. Diğerinde takıldığım arkadaşlarımın çoğu bayağı zengin ve rütbeli ailelerin çocuklarıydı ama şımarık ve kendini bir şey zanneden, ne dediğini bilmeyen, işi gücü insanları zorbalayarak komik olmaya çalışmak, pahalı çantalar ve telefonlar ile hava atmak olan cahil insanlardı. Diğer tarafta ise serseri gibi takılan ve sürekli ağızlarında küfür olan işi gücü okula kesici alet getirip millete sallayarak havalı olduğunu düşünen aptal insanlar var. Ama yine de mecburiyetten dolayı bu tarz insanlarla illaki arkadaş oluyoruz. Bazen ise aralarından birkaç kişi genelde gerçekten iyi öğrenciler oluyor ve onlarla kurduğun arkadaş ortamıyla vakit geçirebiliyorsun.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı