Ortaokulda saç yüzünden tehdit edildim

Baskı değildir. Disiplin ilk okulda başlar. Disiplini olmayan insanın başarısı yoktur. Bu benim fikrim, dünyada böyle düşünen milyarlarca insan var. Japon'larda öğrenciye tuvalet bile temizletirler. Onlarda bu saçma düşünce yok. Yok efendim özgürüm. Yok efendim kimse bana karışamaz. Aksine çocuklarına sorumluluk duygusu aşılayarak dünyanın en ileri medeniyeti oldular.

Hocan bir şey yapamaz saç konusunda. Makasla kesmeye çalışırsa tut kolundan al elinden makası inan bana bunu yapmadığın için daha pişman olursun daha sonra ne olur düşünme en fazla notunu düşük verir bağırır çağırır bir şey yapamazlar. Kendi psikolojik sorunlarını sana yansıtmasına izin verme.

Saçmalık sorumluluk ile falan alakası yok bunun.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam önceki mesajları okumadım ama buradan anladığıma göre cevap veriyorum. Kişinin baskı ile kendi uygun gördüğü hayat tarzını dayatması ahlaksızlıktır, bunun sonucunda bireylere sorumluluk yerine anarşizm aşılarsın veya psikolojisini bozarsın. Bildiğim kadarıyla saçın uzun olması yasak değil, dağınık dikkat dağıtıcı(?) vesaire olmadıkça, burada öğretmenin yaptığı köprünün başında bekleyip gelenden geçenden para alan yeşil orktan hallice.

Kısaca demek istediğim, kurallarda belirtilmeyen kıstaslara göre yaptırım uygulamak keyfidir ve yerine göre* etik değildir. (Bence)

Bakın başta da dedim. Çocuklara eziyet ve şiddete karşıyım. Fakat bir öğretmenin disiplin uygulamasının arkasındayım. Son yaptığım yoruma göre cevap vermeyiniz..

Yalnız temizletmek farklı bir şey, bu sorumluluk duygusu aşılar. Dediğim ve denildiği gibi, kıyafet-saç vs kişinin özelidir ve kimseyi ilgilendirmez. Hiçbir şekilde disiplin ve sorumluluk temsil edemez. Keşke başka ülkelerden örnek gösterirken saç konusunda serbest olunmasından da bahsetseydiniz.

Günümüzde hocalar saça başa karışamaz hatta istersen boyatabilirsin de. Onun söyledikleri kuru tehdit müdür bile birşey yapamaz.

Güncelleme:

Saçımızı gördü, Çarşamba günü için velilerimizi çağırdı. Hemen ardından müdürün odasına girdik, daha önce aşağıladığı bir öğrenci de bizle gelmek istediğini belirtti isteğini geri çevirmedik. Hepimiz derdimizi anlattık, kestirmemizi istemedi. Ben çok sorun olacaksa tekrar uzatıp bağlayabileceğimi belirttim. "Tamam" dedi ve öğretmen ile konuşacağını belirtti. Aynı teneffüsün sonunda hocayı çağırdı, yüksek ihtimalle hocayı haksız buldu ve dersine gitmesini söyledi. Dersten sonra "Müdüre gitmekle olmaz bu işler, anneniz ve babanız -her ikisi de- okulda olacak onlarla görüşeceğim." dedi. Numaraları verdik, ben sadece annemin numarasını verdim çünkü dedem kanser ve babam bu sebepten dolayı şehir dışında.

Ben "Annem gelmeyeceğini önceden belirtmişti." demeye gittim, bana "Konuşmak istemiyorum." dedi (Gerçekten çok üzüldüm mağara insanı). Daha sonra saçı yine alnına düşen bir başka arkadaşımızı gördük, ona "Saçın çok güzel olmuş. C şubesine x, y ve z adında 3 öğrenci var onlar keko gibi hiç sevmiyorum o ne öyle kestirteceğim." demiş hoca. Keko deme sebebi saçımız ve montumuz (montumun boyun kısmı yukarıya doğru ve North Face falan değil, oradan hava girmesin diye bu şekilde aldım). Hala saçımı kestirmeyi düşünmüyorum, bu vücut halen benim. Müdürün laf etmediği, kızmadığı şeye bu kadın asla laf edemez. Disiplin kurulundan 3 hoca, 2 müdür yardımcısı, müdür ve birçok hoca gördü laf etmedi.

İstediğim gibi değil istenildiği gibi gözükmek istemiyorum.

@yaagzrmkc
Haksız olmasına rağmen hala velinizle görüşmek mi istiyor? Uyarılmasına rağmen? Cidden kafayı sıyırmış bu kadın.

Hocam ezdirmeyin kendinizi.

Şu an 27 yaşındayım. 8. sınıfa gittiğim zamanlar bende saç uzatıyordum. Şu an durumlar nasıl bilmiyorum fakat o zamanlar saç uzatmak suç gibi görülüyordu. Ama kimseyi umursamıyordum.
Bir gün hocanın biri iyice bilenmiş bana sanırım. Koridorda giderken saçımdan yakalayıp çekti. Elini tutup eliyle beraber ittim kendisini.

Sonuç ne mi oldu? Haklı bulundum.

Sonra hıncını alamayıp pederi aramış. Babam duyunca daha da öfkelendi. Hocayı bir güzel tartaklayınca kimse saça laf etmez olmuştu.

Yine tekrarlayacağım. Ne olursa olsun kendinize güvenin ve ezdirmeyin. Lisede 2 tane hocamla yumruk yumruğa girmiş olmama rağmen onur belgesi almıştım. (Kendi kendime vermiştim )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…