AlpTgin
Kilopat
Devletin en büyük hatası ilk başta öğrenciyi tek tip yetiştirmekti. Dış görünüşüne kadar aynı olan bi' nesilden ne beklenirdi ki? Sizin gibiler çıkıyor işte, uzun saç yok, bol giyim yok. Bunlar kişinin kendini ilgilendiren şeyler, Cumhurbaşkanı bile karışamaz buna, devletin yaptığı düzgün şeylerden biri olma yolunda ilerliyor özgürlük vermesi.
Eğer böyle gitseydi, tek tip kafa yapısı da ortaya çıkacaktı. Ondan sonra görürdünüz gelişmiş Türkiye'yi.
Son 10 yıla kadar öğretmenler gerçek manada tanrı gibiydi, öğrenciler ise onların kölesi gibi görülüyordu.
Evet gelişmeme nedeni bu, tek tip dış görünüş beraberinde tek tip kafa yapısı getirdi.
Buna hiçbir şekilde karışılamaz, öğrenci için bu bi' baskıdır. Hayatı boyunca istediği dış görünüşte olamayacağını düşünür ve dışarıdan bakıldığında tek tip dış görünüşe bakıyor gibi hissedersiniz. Bu bal gibi de baskıdır.
Baskı değildir. Disiplin ilk okulda başlar. Disiplini olmayan insanın başarısı yoktur. Bu benim fikrim, dünyada böyle düşünen milyarlarca insan var. Japon'larda öğrenciye tuvalet bile temizletirler. Onlarda bu saçma düşünce yok. Yok efendim özgürüm. Yok efendim kimse bana karışamaz. Aksine çocuklarına sorumluluk duygusu aşılayarak dünyanın en ileri medeniyeti oldular.