Oruç sağlık için yararlı mıdır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hayır okuduk ama içinde olduğu durumu daha iyi anlasın diye konuşuyoruz. En azından böbrek sağlığı için ara ara su içse sorunun büyük bir kısmı çözülecek. Açlık neyse ama sussuzluk çok tehlikeli.

Ben LGS zamanı sahura kalkmadan oruç tutuyordum ve denemelerimde de düşüş yaşanmamıştı.

Ama herkes için aynı şey söz konusu değil zaten çocuksa tutmamasını tavsiye ederim.

Oruç üzerine yapılan bilimsel çalışmaların hepsi aralıklı oruç yani 12 saat 16 saat gibi bir şey yemeden yapılan oruçlar üzerine.
Çünkü 18 saat su içmemenin, gıda almamanın zararlı olduğu bilinen bir şey. Bunu farketmek için de doktor, biyolojici falan olmaya gerek yok.

@Muhterem Musti
Daha dinindeki oruçtan haberin yok. :D
İmsakiyeye baktın mı hiç? Şuan bile oruç 13 saat yıl içerisinde de değişiyor. Yazın Güneş daha uzun geç battığı için sabah 4'ten akşam 8'e kadar oruç tutulabiliyor.
18 saat değil ama 12 saat de değil.

Evrimağacı'ndaki makale de aralıklı oruçtan yani sıvı alımıyla yapılan oruçtan bahsediyor. Onun yararlı olduğu belli zaten.

Çok iyi bir yere değinmişsiniz bu arada. Gece yiyip yatmak uyku düzenini bozmayabilir ama zararlı. Gece vücut yaraları iyileştirir, kanserli hücreleri yok eder hormon salgılar. Bu uykunun en derin evresinde uykunun başlangıcından 30 dakika sonra başlar. Bunu yarıda bölmek vücut için oldukça zararlı.
Ek olarak bu evreye ara verip sindirim sistemine öğütmek üzere besin gönderiyorsunuz.

Tabii ki de faydalı. Zararlı diyenler bilimsel bir veri gösterebilir mi ? Buyurun ben gösteriyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu adam kalp doktoru. Orucun zararlarını kesinlikle biliyordur. Fakat oruç zararlı dediğinde vatan haini, islam düşmanı ilan edileceği için söyleyemiyor.
Dolayısıyla halk zarar görmesin diye elinden geleni yapıyor.
Aralıklı oruç makalelerinden görsel cımbızlamış sadece. Linkini bile aşağı bırakmamış. Gerçi tıklanmıyor diye bırakmamıştır. Türk halkı bilginin kaynağını doğrulamayı pek sevmez.

Bu adam kalp doktoru. Orucun zararlarını kesinlikle biliyordur. Fakat oruç zararlı dediğinde vatan haini, islam düşmanı ilan edileceği için söyleyemiyor.
Aralıklı oruç makalelerinden görsel cımbızlamış sadece. Linkini bile aşağı bırakmamış. Gerçi tıklanmıyor diye bırakmamıştır. Türk halkı bilginin kaynağını doğrulamayı pek sevmez.
Ne alakası var orucun bilimsel olarak zararlı olduğunu gösterse vatan haini veya İslam düşmanı ilan etmezler. Eden çok düşük bir miktar var onlar da sosyal medya delikanlısı kimseye bir yararları yoktur. Bu doktoru da severek takip eden birisiyimdir ayrıca.

Gördüğün üzere Japon bir bilim insanı sağlığa yararlı olduğunu kanıtladı, hatta Nobel Ödülü kazandı.
İsmini aratırsanız otofaji hakkında nobel ödülü aldığını görürsünüz. Oruç ile alakası yok. Otofaji de hücrenin zararlı hücreleri veya kanser hücreleri yok etmesi. Onun da oruçla alakası yok.

Kaynak: Samsun Şehir Gazetesi
O zaman buyur.

Sen bu kafayla aynen devam et.

Sen bu kafayla aynen devam et.
Adama Profesörün videosunu atıyorum hala ona bir şeyler diyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı