Oruç tutacak mısınız?

• Konuyu başlatan OnePC
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 263
  • Görüntüleme 16.863

Oruç tutacak mısınız?

• Evet, Oruç Tutacağım.

• Hayır, Oruç Tutmayacağım.

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Ben şahsen bir iyilik yaptığımda karşı taraftan bir karşılık beklemiyorum, ibadetlerde şahsen bence öyle olmalı diğer dünya da bir karşılığı olduğu için değil içtenlikle yapılmalı. İsteyen istediği gibi ibadetini yerine getirebilir ama benim düşüncem bu yönde. Dinlere karşı inançsız biri olarak kendimi zorlamayacak şekilde arada tutarım büyük ihtimal.

Ben şahsen bir iyilik yaptığımda karşı taraftan bir karşılık beklemiyorum, ibadetlerde şahsen bence öyle olmalı diğer dünya da bir karşılığı olduğu için değil içtenlikle yapılmalı. İsteyen istediği gibi ibadetini yerine getirebilir ama benim düşüncem bu yönde. Dinlere karşı inançsız biri olarak kendimi zorlamayacak şekilde arada tutarım büyük ihtimal.
Herkes istediği eylemi istediği sebeple yapabilir ama ortadan Allahın rızasını kazanma hedefi kaldırılırsa o ibadet olmaktan çıkar.

Herkes istediği eylemi istediği sebeple yapabilir ama ortadan Allahın rızasını kazanma hedefi kaldırılırsa o ibadet olmaktan çıkar.
İçtenlikle yapılmasından kastettiğim de bu zaten. Cennet yapılan şeylerin sonucudur, cennet amaç olmamalı. Bir nevi sevap kazanmak için yapmak. Dininize göre belki yanlış düşünüyor olabilirim ama inançlı olsaydım ben öyle yapardım.

Hocam adam ister tutar ister tutmaz kendi keyfine :)
İster tutra ister tutmaz evet. Ben illa tutucakmı dedim? Ben sınavın olması oruç tutmamaya bahane değildir dedim. Doğru düzgün okuyun lütfen.
Hipertansiyon hastalığım var sınav senem fakat tutacağım.
Bakın arkadaş hipertansiyon hastası ayrıca sınav senesi ona rağmen tutuyor. Geçmiş olsun bu arada. Ben illa tutucaksın! demiyorum. Sınavın olması bahane değildir demek istedim yanlış anlamayın lütfen.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı