Oruçluyken spora devam edilmeli mi?

  • Konuyu başlatan uuua
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 14
  • Görüntüleme 789
Bir sitede şöyle bir bilgi buldum.

"Bir hareket uzun süre tekrarlandığı zaman beyin, otomatik bir şekilde kas hafızası oluşturur. Böylece spor yapan kişi, yaptığı hareketi kolaylıkla hatırlayabilir ve doğru şekli ile yapabilir. Ayrıca spor yapmamış kişilere göre çok daha hızlı şekilde kaslarını geliştirebilir."

kaybettiğim kiloyu geri alırım yani iyiymis 😀
 
Bu aralar hızlı sekilde kilo alıyordum tam istediğim fakat oruç kapıya dayandı, oruç tutacağım için sporun bir yararı olur mu yoksa 1 ay mola mı verilmeli?
Yıllarca body ile uğraştığım zamanlarda daha çömez olduğum dönemlerde oruçluyken spor bile yapıyordum inanılmaz su isteği oluyor tabiki kısacası zamanla yıllık arayı ramazanda verdim sadece kardiyo ile geçirip vücudu temizleyebilirsin alternatif olarak kazein yani süt proteini kullanmanı öneririm onun dışında ramazanda vücudu fazla yormamak lazım bol bol uyu dinlen vücudunu dinlendir çok daha faydalı olacaktır.
 
kaybettiğim kiloyu geri alırım yani iyiymis 😀

Hocam, tam kesin doğru mu bilmiyorum, bi ChatGPT'ye doğru mu diye sorayım dedim birde.

"Evet, bu bilgi doğrudur. Kas hafızası, belirli bir hareketin tekrar edilmesiyle kasların belleğinde oluşan bir tür motor hafızadır. Kas hafızası, bir spor dalında uzmanlaşmak ve hareketleri daha verimli hale getirmek için önemli bir faktördür. Kas hafızası oluşturmak, sporcuların hareketleri doğru ve etkili bir şekilde tekrarlamalarına yardımcı olur ve böylece kaslarını daha hızlı bir şekilde geliştirmelerine olanak tanır. Ancak, spor yapmamış kişilerin kaslarına kıyasla, spor yapan kişilerin kaslarının daha hızlı geliştiği doğru değildir. Kas gelişimi, genetik faktörlere, beslenmeye, egzersiz türüne ve yoğunluğuna, dinlenme süresine ve diğer faktörlere bağlı olarak değişebilir."

Yani anladığım önceki mesajda dediğim gibi, ama şu yer hariç sanırım "Ayrıca spor yapmamış kişilere göre çok daha hızlı şekilde kaslarını geliştirebilir.", yani kişiden kişiye değişebilir anladığım kadarıyla, sonuç olarak daha hızlı gelişirsiniz yani pek bir değişiklik olmadı gibi cevapta, sadece dediğim yer genelleme olduğu için tam doğru bir cevap değildi sanırım, düzeltmek istedim.
 

Geri
Yukarı