OS X Mavericks 10.9 Kurulum Usb'si Hazırlama - MBR Yamalı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Mavericks.jpg


Selamun Aleyküm. Sizlere söz verdiğim gibi final sürümün çıkması ile birlikte; işlerimi de tamamlayınca bir anlatım yapabilirim diye düşündüm. Buyurun başlayalım:

Not: MBR yaması standart Master Boot Record disk tablosuna OS X'in kurulabilmesini sağlar. (Windows'un yanına kurarken lazımdır vesaire...)

Gerekenler:

1- En az 8 GB ve üzeri olan bir usb flash bellek.
2- OS X yüklü bir gerçek veya sanal bilgisayar.
3- OS X Mavericks 10.9.
4- Vereceğim ek dosyalar.
5- Anlatımı uygulamak.

Ek Dosyalar:


Anlatım:

1- Elinizde bulunan usb flash diski; Disk İzlencesi (Utility) ile GUID Disk Tablosu olarak OS X Genişletilmiş (Extended) (Günlüklü (Journaled) ) biçimini seçerek sil butonuna tıklayın.

2- Elinizde bulunan OS X Mavericks 10.9.app'a sağ tıklayıp Paket İçeriğini Göster'e (Show Package Contents) tıklayın. Şu yoldaki --> Contents --> Shared Support --> InstallESD.dmg dosyasına çift tıklayarak açın.

3- Açldikdan sonra ShowAllFiles.zip'i arşivden çift tıklayıp çıkarıp; çıkan programı çift tıklayıp çalıştırın ve Show All butonuna tıklayın. Sonra açtığınız InstallESD.dmg içindeki BaseSystem.dmg dosyasını Disk İzlencesi (Utility) ile formatladığınız usb flash belleğinize Geri Yükle (Restore) yapın (Geri Yükle (Restore) yaparken Disk İzlencesindeki (Utility); Geri Yükle (Restore) sekmesine tıklayıp Kaynak kısmına BaseSystem.dmg'yi sürükleyin, Hedef kısmına ise biçimlediğiniz usb belleğin oluşan bölümünü sürükleyin ve Geri Yükle (Restore) butonuna tıklayın).

4- İşlem tamamlanınca InstallESD.dmg içindeki Packages klasörünü kopyalayıp; usb flash bellek içinde bulunan şu yola yapıştırın --> System --> Installation --> (Yani System klasörünün içindeki Installation klasörünün içine!)

5- İşlem tamamlanınca mach_kernel.zip'i arşivden çift tıklayıp çıkarıp; çıkan mach_kernel dosyasını kopyalayın ve usb flash belleğin içine yapıştırın. (Yani direkt usb flash belleğin içine - Bir klasöre değil!)

6- Chameleon-2.2svn-r2265.pkg.zip'i arşivden çift tıklayıp çıkarıp; çıkan programı çift tıklayıp çalıştırın ve usb flash belleği seçerek BootLoader'ı kurun.

7- Extra.zip'i arşivden çift tıklayıp çıkarıp; Extra klasörünü kopyalayın ve usb flash belleğin içine yapıştırın. (Yani direkt usb flash belleğin içine - Bir klasöre değil!)

8- MBR yaması yapmaya niyetliyseniz; Mavericks_GM_MBR_Patch.tar.gz'yi arşivden çift tıklayıp çıkarıp; çıkan dosyanın yapısına göre usb flash bellekteki konumlardaki dosyalarla çıkardığınız dosyaları değiştirin. (Örneğin: System klasörünün içindeki klasörün içinde bulunan dosyayı aynı şekilde usb flash bellekteki System klasörünün içinde bulunan aynı klasörün içinde dosya ile değiştirin - Asla klasör halde değişim yapmayın!)

Not: 8. Adımı eğer kendinizden emin değilseniz uygulamayın ve usb flash bellekteki OS X sistemini bozmaktan kaçınmış olun.

9- pfix3.0.mpkg.zip'i arşivden çift tıklayıp çıkarıp; çıkan programı çift tıklayıp kurun. Terminal programını açın ve aşağıdakileri uygulayın:

Kod:
sudo -s
Şifre & Enter.

pfix -t /nerede/bu/usb/flash/bellek
Enter.

Not: pfix -t yazdıktan sonra boşluk bırakıp usb flash belleğinizi komuta sürükleyip bırakın ve Enter tuşuna basın. İşlem bittiğinde usb kurulum diskiniz hazırdır.

ÖNEMLİ: USB kurulum diskiniz ile OS X sistemini bilgisayarınıza kurabilirsiniz.

Kurduktan sonrada onunla boot edip sistemi açabilirsiniz. Ancak daha sonra Multibeast ile temel Kextleri ve sürücülerinizi kurmanız lazım.

Birde bootloader kurmanız lazım. Hepsi bu kadar.

Kolay gelsin.

Saygılar;
KemalALKIN
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yine güzel bir paylaşımda bulunmuşsun teşekkürler KemalALKIN.Acaba Rehabman ve sen olmasan Hacintosh dünyasının hali nece olurdu. :)

Yamalar falan yapılınca sistem performansında kayıp yaşanıyor mu ? Ya da sistem kararlılığını ne derece etkiliyor ?
Mac OS X fazla kurcalayınca kelebek misali ömrü 3 gün oluyor. :)
 
MBR yaması hiç bir yan etki yapmaz. Sadece GPT bölümleme tablosuna kurulabilen OS X'i standart MBR tablosuna kurulabilir hale getirir.
 
MBR yaması hiç bir yan etki yapmaz. Sadece GPT bölümleme tablosuna kurulabilen OS X'i standart MBR tablosuna kurulabilir hale getirir.
Kextler için de aynı şeyi söyleyebilir misin ?
Mac OS X, ip cambazının telde yürürken hata yapması sonucu aşağıya düşmesi gibi Kernel Panic hatası veriyor.
Linux ise aynı ailenin üyesi sayılmasına rağmen neredeyse tekme tokat döv yine de bir şekilde çalışmaya deva edebiliyor. :)
 
Tamamen uyum meselesi hackintosh. Linux ise tabiki sağlam olacak çünkü neredeyse bütün donanımlara desteği var. Linux kernel ile destek sağlar, OS X ise kextler vb. ile.
 
Birisinde desteği çekirdekten alıyor.Diğeri ise yama ile çalışıyor.Sanırım böyle.
 
Normalde OS X yama ile çalışmıyor (hackintosh yama ile). OS X Sistem --> Kitaplık --> Extensions üzerinden (sürücü) beslenir. Linux ilk olarak çekirdek, ek olarak diğer kurulanlardan sürücü kullanır. Android'in Linux çekirdeği kullanma nedenlerinden birisi hiç kuşkusuz sürücü/donanım desteği.
 
Biraz daha özellişterme yapabilir miyiz ?
Mesela sürücü ekleyip, kurulmasını istemediğimiz *.kext çıkarsak nasıl olur acaba.
 
Son düzenleme:
Bazı arkadaşlar niresh dağıtımları gibi paketleme yapıp usb imaja ekliyorlar. Ancak ben öyle bir şey yapmadım. Yamalanmış olmayan sürücüleri Extra --> Extensions içine ekleyerek kullanabilirsiniz. Ama bu ekledikleriniz USB ile açarken geçerlidir.

Malesef şu an .pkg yapmayla uğraşmadığımdan bilmiyorum. İlerleyen zamanlar sürpriz yapabilirim, hiç belli olmaz :).
 
FakeSMC,HWsensors,Clover ... gibi temel paketler sürümler arası farlılıklarda sorun yaratır mı ?

Mesela sen bir paketleme yapsan senin adına acayip reklamın olur. :) Bir çok yerde senin çalışmalarına yerli ve yabancı sitelerde denk geliyorum.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı